reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Słodkie listopadówki 2010

rainmanka ja też jem bardzo uważnie, i jak już pisałam kasizar raczej nie dojadam, więc nie wydaje mi się żeby to była kwestia diety, bo uważam że obecnie bardzo się jej trzymam.
A lekarka mi mówiła że jest wiele przypadków kiedy wypisują w szpitalu pacjentkę z unormowanymi cukrami, a wraz ze wzrostem ciąży cukry też wzrastają i wtedy nie ma ratunku, tylko insulina, i że to może być nie zależne ode mnie.

reklama
Nissanka ja mam ixell'a i dostałam go za darmo w aptece, miałam tylko potem donieść receptę na paski.
A jak leżałam w szpitalu, to ze mną na sali leżała dziewczyna, która była przedstawicielem handlowym i jeździła po aptekach, i mówiła że właśnie te ixella były dodawane aptekom jako gratisy za jakieś tam punkty, więc może zapytaj po prostu w aptece czy nie ma czegoś takiego.
A w poradni diabetologicznej przynajmniej w Krakowie wypożyczają Accu-check (podpisujesz z nimi umowę że po porodzie oddasz glukometr).

A dzisiaj moje cukry znów jakieś dziwne. Po śniadaniu miałam 122, zmierzyłam z drugiego palca i miałam już 110...a po wszystkich innych posiłkach ładnie cukier 80....
A do diabetologa pójdę teraz prywatne, zobaczę co mi powie.

1,5 godziny temu zjadłam 1 kromkę razowego i 1 kromkę razowego z polędwicą bez masła i mam 6,6 czyli 119

Amerie tzn że powiedziałaś lekarzowi że chcesz receptę na konkretne paski? I kto Ci je wystawił z poradni czy lekarz prowadzący?

Konsultacje diabetologiczne są na mazowieckiej w HormonMed (HormonDia)

Jutro mój m będzie odbierał wyniki to jak będziesz chciała to spisze mi nazwiska lekarzy i godziny przyjęć.

Ostatnia edycja:
nissanka mi powiedzieli żeby mierzyć po godzinie od posiłku, tzn. zaczynam jeść o 16 to cukier mam zmierzyć o 17, bo po 10 minutach już się zaczyna wchłaniać.
I jeśli wynik po godzinie przekroczy 120 to mam zapisywać dokładnie co zjadłam.

Ja mierze dokładnie jak Amerie.
Mi w sumie dali na słowo glukometr one one touch select. Nic nie podpisywałam. Paski przepisuje mi diabetolog. A ja wczoraj zjadłam pycha deser. Kasze jaglana zapiekaną z białym serem Mniam. I nawet dodałam trochę miodu i cukier po godz ponizej 100 :) Także na podwieczorek jak znalazł :)
A Wy dziewczyny robicie badania dna oka ze względu na cukrzyce ? Mi diabetolog zleciła. Byłam dziś , ale jest bez zmian więc ok

To po godzinie ma być 120!!!! przecież to co zjadłam to nic..... ja nadal jestem głodna ;(

to jest ten gabinet na mazowieckiej, też myślałam do nich iść ale w zaistniałej sytuacji pójdę na kopernika a potem do nich jeśli wcześniej nie urodzę. Gabinet Trychologiczny,Krak

kasiazar ja mam troszkę inaczej, bo mi już w ciąży wada pogorszyła się o 1,5 dioptrii, miałam -2,25 a teraz mam -3,75 więc jak poszłam do okulisty to zbadał już wszystko i kazał przyjść za miesiąc profilaktycznie jeszcze raz to sprawdzić.

nissanka może to kwestia złego chleba, bo wiem że z chlebem najgorzej na początku jest.

Dziewczyny a każda z was dostała zalecenia by cukier po posiłkach był do 120? czy to zależało od waszego wyniku obciążenia glukozą?
Ja wizytę mam w środę, ale stosuję się do zaleceń jakie wy dostałyście.
No i w sumie dawno nie robiłam badań moczu więc o ewentualnych ketonach w nim nic nie wiem. Ale mam nadzieję że jest ok;)

reklama
kasiazar ja tez mialam badanie dna oka ale glownie dlatego ze mam krotkowzrocznosc. A tak w ogole to okulista mi powiedzial ze przy cukrzycy to oczy powinno sie sprawdzac co miesiac bo moga sie jakies zmiany cukrzycowe robic :/
U mnie od wczoraj cukry niskie az sobie pozwolilam na zjedzenie chleba na sniadanie czego nie robilam od ponad m-ca :)
Z tym pomiarem po posiłku to godzine liczycie od momentu rozpoczecia posilku czy skonczenia???? - bo ja zawsze od skonczenia i nigdy mi na to nie zwrocili uwagi hmmm

Do góry