reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

basiekk dałam mojemu parę razy mleko mm,tzn ojciec dał w nocy,(bo matce kazał spać , ponoć zombie przypomina(-przesadza;)) to potem gość spał jak zabity do rana. Napewno jest bardziej kaloryczne i dłużej je trawi, to samo z kupami, po tej butli mm kupsztal był jakby dodatkowy.

reklama
Basiek coś w tym jest ;-)

U nas nocki wróciły do no normy, 3 pobudki na jedzonko, za to w dzień odrabia i ciągle na mnie wisi.

Widzę, że dyskusja już nic nowego nie wniosła:-)

Trzeba poszukać nowego tematu :-p

Jedno jest pewne, nie ma odpowiedzi jednoznacznej, zapewne wynika to z trudności zbadania wielu problemów dotyczących macierzyństwa. Każda przesada jest szkodliwa i tak jak napisała Bra tylko inaczej, najważniejsze nie działać wbrew sobie i dziecku. Internet aż huczy od dyskusji tego typu i ilu ma zwolenników tyle przeciwników, jak wszystko co jest ważne a niejednoznaczne.

Kiedyś zauważyłam właśnie tą zależność, choć Franek ma jedną pobudkę nad ranem a jest cycowy:tak:

U nas ostatnio tez jest calkiem gites, Pola zasypia i to baaaardzo ladnie miedzy 20 a 21,
jesli sie w ogole budzi do polnocy - to tylko raz i na przytulanko :-):****

pozniej tradycyjnie okolo polnocy cycamy i potem raz jeszcze nad ranem.

U nas spanie kiepścizna ... młody się kładzie późno (około 21 spać) wstaje o 12 na cysia (wtedy my też się kładziemy) i później różnie ostatnio się budził co godzinę. Czasami się budzi o 3 później o 6 już wstaje :angry::angry::angry: Trudno to wszystko wyczuć ... Ale ja cierpliwa jestem zemszczę się, jak będzie do szkoły chodził :-D:-D:-D:-D

U nas ze spaniem lepiej. Mała zasypia najczęściej 20-20.30. Wcześniej, przed kąpielą dostaje kaszkę (nie za dużo - na 90ml wody), a po kąpieli cycuch. Zasypia sama, bez problemów, ale ze smoczkiem (jak go widzi, to ma taką radochę:-D). Ostatnio robi sobie kokon z kołdry (codziennie to samo) - tak macha nóżkami, że całą kołdrę ma na sobie (ale się nie odkryje) i zasypia. Poprawiam jej tą kołdrę, ale późńiej i tak jest to samo. W sumie, to jest na tyle duża, że nic sobie nie zrobi, na główkę kołderki nie naciąga, a nawet gdyby, to umie sobie z tym poradzić. Ten smoczek muszę jej późńiej wyjąć, bo przebudza się w nocy i wtedy smok jest ratunkiem (gdyby obudziła się ze smokiem, to zostaje już tylko cyc:baffled:).
Na karmienie budzi się nad ranem.

ty się madzik nie chwal, wszystkie wiemy jak to potem jest ;) ja też nie napiszę,że Lenka obudziła nam się tylko jeden raz tej nocki ;)))

reklama
No u nas też super nocka, tylko jedna pobudka w nocy, nad ranem sama ją wzięłam do karmienia przed wyjściem do pracy :-)

Do góry