reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

basiekk u nas jest tak samo, pobudka co 1,2 i rzadko co 3 godziny i tez tylko cycuś ratuje całą sytuacje, samo tulenie i smoczek nie pomaga bo wtedy jest wielki płacz. Ja też juz nie wiem co mam robic bo wiem że żle robie dając jemu za każdym razem cycusia.

reklama
bra dzieci dopiero po 2 r.z zaczynają bać się ciemności..(tak wyczytałam w "mądrym" poradniku)

Żelka :-D niezły agent z Tymka,
juniorowi zdarzyło się ostatnio zasnąć niespodziewanie w ciągu dnia,ale podczas zabawy w łóżeczku, wyszłam po kanapkę i laptopa, jak wychodziłam jeszcze pokrzykiwał po swojemu, wracam a ten śpi- nóżki podkurczone jak do siadu i leży skręcony bokiem, przytulony do maskotki.Szybko go rozprostowałam głupia, bo się zestresowałam ,że mu niewygodne.A fotkę trzeba było zrobić, bo widok niecodzienny.

Ostatnia edycja:
Nie wiem co się dzisiaj stało, ale dzisiaj nocka elegancka. Pierwsza taka od dwóch m-cy :szok:. Tylko dwie pobudki na jedzonko:tak:. Kilka razy w nocy wstawałam i nasłuchiwałam czy Martysia oddycha:confused2:. Może w końcu nastąpi przełom. Oby!

jaipur nie chodziło mi o to, że sie boją tylko, że dziecko zasypiając ma jasno, a budząc się ma ciemno i cos jest inaczej :)

basiek wspaniałe wieści!!! i jak bym czytała o sobie, jak Lenka tak pieknie spała to też co chwila latałam do łóżeczka sprawdzać czy wszystko ok :)
życzę Wam, aby takie nocki to była juz norma!!! :)

u nas wczorajszego usypiania podjął się M i poszło mu świetnie. troszke popłakała, ale trwało to może pół godzinki. mam nadzieję, że to wróży sukces :)

u Nas też kilkukrotne pobudki w nocy są i zazwyczaj wystarczy przytulasek do mamy i śpi , często sam sie uspokaja, a czasami tylko cycus moze nas uratowac. Dobrze za zacza tfu tfu tfu, zasypiac w lozeczku sam.

Jaipur tak to jest ... ja tez sie zerwalam bo jak to, za mlody jeszcze zeby na podlodze spac ... zamiast foty cykac dla potomnosci.

uffff oddychaj bra, oddychaj.... M właśnie usypia malutką i serce mi pęka jak słyszę jej płacz ;(((( wiem, że to dla jej dobra, ale kurcze strasznie jestem rozżalona, że juz raz bidulka przez to przechodziła, podziałalo i teraz trzeba na nowo przez chorobę. biedne maleństwo ;(((

o! cisza! ciiiii

agacio ja jestem ZEN- niemal zawsze :tak: to nie problem, tyle, że serduszko boli jak Lenuś płacze :-( ale zasnęła bardzo dzielnie, tata kolejny wieczór z rzędu sie sprawdził. usypia inaczej niz ja, ale tez działa

reklama
Bra super, że podziałało, M się spisał, nie ma co :tak:
U nas też od dwóch dni rewelka, oby tak dalej. Zasypia sama w łóżeczku, nawet moniuszki nie trzeba:szok:. Wystarczy, że ją nakarmię (tylko tak porządnie pod korek:-)) podczas karmienia głasiam delikatnie jednym paluszkiem. Po karmieniu wezmę na rączki, utulam przez chwilkę, potem odkładam na brzuszek i głaskam jeszcze dwie minutki i śpi:-).
Dziewczyny wreszcie mam czas jak mała zaśnie, żeby sprzątnąć, coś ugotować, albo zwyczajnie posiedzieć w wannie. Córcia od dwóch dni nie wybudza się co chwila. W nocy tylko dwie pobudki na cyca i jedna nad razem przed moim odejściem do pracy.
Oby tak pozostało <marzy>

Do góry