reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
u nas w pewnym momencie smoczek uratował sytuację. zapierałam się bo nie chciałam aby używał. ale tak dziecko zasypiało w kilka minut a wcześniej do 24-1 w nocy urzędował. teraz smoczek sporadycznie.

Bra Marti nie śpi:confused2: mała zasnęła o 19,40,nakarmiłam, utuliłam i zasnęła, ale obudziła się po 10 minutach i teraz cuduje w łóżeczku.

Basiek a może jakaś przytulanka? Mnie się wydaje że mała tak odreagowywuje Twoją nieobecność podczas dnia i brak cycusia, ale mogę się mylić. Mąż może niech usypia bo Ty ewidentnie kojarzysz się z cycem...

Basiekk - wspolczuje :( ...

Polcia tez zasnela okolo 19.45, malo spala w ciagu dnia, ale co tam wlasnie szaleje na kanapie i sie zasmiewa na calego, trac od czasu do czasu oko.. Wczesniej byly 2 pobudki krotkie, w tym jedno cycanko, na 3 pobudke poszedl tata no i wrocil z Polcia na rekach bo tak mu plakala...

Agacio dobrze prawi. Basiek albo pogodzisz się z losem, niedospaniem i byciem cycaną albo faktycznie mąż musiałby na jakiś czas przejąć usypianie całodobowe. Tylko co mąż na to. Rozumiem, że tatuś cyca nie ma?;-)

U nas dzisiaj zadziałało tak : (łóżeczko - jest rownolegle do naszego lozka) - wsadzilam malego do wyrka (nakarmiony po same uszy) oczywiscie zaraz polozyl sie na brzuch i chce wstawać, ale ze w spiworku to nie ma jak i patrzy co ja robie. Więc ja zwracajac jego uwagę, klade sie na swojej poduszce i zamykam oczy i udaje ze spie robiac a ciiiiiiiiiiii (ci ponoc wycisza dzieci), więc mój dziec bach gwozdzia w materac i co raz zaglada co ja robie i znowu gwozdz i tak w kolo macieju az w koncu po ktoryms gwozdziu sie juz nie podniosl, jak kwilil poglaskalam po glowce robiac ciiiiiiiii i poki co spi - ze smoczkiem i smierdziucha oczywiscie.
Dodam że nie jest łatwo bo u studentow na gorze impreza i w nosie maja ze dziecko male mamy. Ale ja czekam tylko do 22 i odrazu dzownie do dzielnicowego :tak:
Przepraszam ze ja tak z doskoku w roznych tematach, ale zalatana jestem okropnie.

basiek może faktycznie to jest sposób? tylko jeśli on miałby usypiać, to dobrze gdyby robił to, w sposób, który wspólnie obierzecie , grunt to miec plan :tak:

żelka no to pieknie!!! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
basiek dziewczyny dobrze mówią , ja jak odstawiałam od cyca to właśnie mąż brał mała bo ona sie wyrywała do cycucha , a u niego nie czuła maminej piersi i zasypiała , a po kilku takich razach spokojnie zasypia u mnie..
a z tym usypianiem tez i bujaniem to jak Ci zaśnie to nie odkładaj jej od razu tylko poczekaj z 15 min aż będzie w półśńie kiedy to jak będziesz ją odkładac będzie ospała i tylko przewróci się na 2 bok i będzie spac dalej , jesli odłożysz ją od razu będzie się budzić , a jesli tez za późno równiez się obudzi jak po zwykłej drzemce i będzie wyspana :-p
a takie 15 min będzie akurat

Do góry