reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
Ja usypiam przy cycu albo na rękach ale nie noszę, tylko siedzę, śpiewam i głaszczę. Nie rezygnuję z tego z trzech powodów, po pierwsze bardzo to obie lubimy, po drugie usypianie trwa dokładnie z zegarkiem w ręku 5 minut po trzecie nie mam cierpliwości do usypiania samodzielnego. Podejmujemy co jakiś czas "próbę dojrzałości" i po 3 godzinach świrowania w łóżeczku dajemy za wygraną:-D
Jagoda w ciągu tych trzech godzin zaślinia poduszkę, pieska, rozbija nogami pozytywkę, rozwala pościel, analizuje barierki łóżeczka, nauczyła się też wstawać na kolana, jest przy tym niezwykle pobudzona i ani trochę śpiąca :confused2:

No właśnie pisałam kiedyś co to będzie jak już mały zacznie wstawać, pewnie samodzielne usypianie skończy się na rękach:sorry:

Hope, moja to samo - staje na kolanach i gryzie łóżeczko. Muszę spuścić niżej. A ja się napaliłam na te Twoje kołysanki , które poleciłaś i mam zamiar kupić. Włączacie je jeszcze?

O tak Matusia, nawet się nie zastanawiaj, są fantastyczne, nie ma usypiania przy którym nie lecą :tak:

Sygnałem, że idziemy spać jest odpalenie płyty. Znam już wszystkie na pamięć a i mnie uspokajają, to taka płyta ZEN :-D A Ropuch zasypia już przy pierwszej, max drugiej pozycji.

jako pierworódka zapytam inaczej a co jak zabraknie cyca? :-):-)

ale już doczytałam, że mała Jagodzia równiez usypia na rączkach.

no u nas jest odkładanie do łóżeczka. i wychodzę. zasypia w ok 5- do 20 minut w zależności od pobudzenia :) ale początki nie powiem były trudne. ale daliśmy radę. nie obyło się bez trudności.

Pewnie, że wolałabym odłożyć, wyjść i mieć święty spokój całą noc:-D
Ale dzieci różne są a ja i tak nie mam prawa narzekać, dzieć optymista, chętna, otwarta, odważna, roześmiana, więc na usypianie oko przymykam. Kiedyś i tak dorośnie.

paulina u nas akurat są pierwsze dni bez cyca no i nie jest źle... mała zasypia karmiona butelką i ją po prostu odkładam do łózeczka,
albo sama sobie trzyma leży pije i zasypia ...
a jak nie to chwilę trtzeba pobujac i odłożyć co zdarza się rzadko :tak: :-)

reklama
na początku az tak łatwo nie było bo nie chciała butli..
ale tydzięń już jest na samym MM i się przyzwyczaiła :-)
więc problemów nie ma... ;-)
w piwewszych dniach budziła sie s nocy bo się domagała tul;ania do mamusi... ale na szczęscie znów wszystko jest w normie i spi ładnie :-)

Do góry