reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

muszę dać radę. Przekonałam już męża do mojego sposobu usypania , nawet mu poczytałam fragmenty książki, o której mówiłyśmy. Nakarmiłam Marti choć przysypiała przy cycu to delikatnie ją rozbudziłam, przytuliłam ją mocno, zaśpiewałam kołysankę i odłożyłam i czekam póki co. A Lenonek bez problemu najmniejszego zasnęła??

reklama
kochana -odpukać- dałam jej mleczko, zaśpiewałam kołysankę, odłożyłam do łóżeczka i spokój :) po ok 10 minutach zaczęła płakac, więc po minutce poszlam do niej, utuliłam, jak tylko czułam, że jest juz spokojna odłożyłam do łóżeczka i póki co śpi :)

Agacio mi właśnie nie:dry:. Relacjonuję dalej: zaczęła płakać, idę a ona zagrzebana pod kołderką w zupełnie innym końcu łóżeczka, więc znów na rączki utuliłam, odkładam, coś okrutnie śmierdzi, kupa gigant, więc po cichutko przewinęłam, znów zaśpiewałam znów odłożyłam, póki co 1:0 dla Martynki:dry:

dziewczyny życzę Wam aby maluszki ładne spały w nocy i ładnie zasypiały. u nas jest z zasypianiem ok. synek idzie spać po 18. 2 razy je w nocy mleczko i śpi do ok 7-8. czasami o 6 się budzi ale to rzadziej.

ale zasypia sam. w łóżeczku. bez problemu. ale tak mieliśmy od maluszka.

Basiunia umęczy się i zobaczysz położysz i uśnie nawet nie będzie wiedziałą kiedy:tak: Franek przed spaniem też dzisiaj klocuszka urobił, wczoraj też, przestawiło mu się widocznie bo zawsze przed południem robił;-)

Paulina widzę, że u Ciebie super mały zasypia:tak:

no naprawdę odpukać nie ma i nigdy nie było z tym problemu. no ale nie ukrywam, że lubi mieć włączony do zasypiania lekki szum radia. chyba to go wycisza. bo babcia jak jesteśmy w pracy nie włącza i śpi bardzo krótko w dzień. a jak jesteśmy w weekendy w domku to śpi dużo lepiej.

reklama
Julek w ciągu dnia jak śpi łącznie 1,5-2 godziny to jest dobrze:) Za to dziś w nocy spał 12 h bez przerwy:) Nie żebym się chwaliła, nie, nie:)

Do góry