reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

A jak się rano (ok 5-6-7) budzi, to nie płacze tylko leży i gada.
Chwalę się i chwalę i za karę dziś mi się w nocy o 1.oo obudziła :angry:.

Ale żeby nie było tak cool, to w dzień za to mam problem, bo ciężko się Jej zasypia. Albo na cycu, albo na spacerze, ale też już coraz rzadziej. Tak sama z siebie w łóżeczku to nie.

reklama
U nas ze spaniem to jest tak po kąpieli krótka drzemka półgodziny do godziny potem trzeba się pośmiać pobawić i ok. 22- 23 idziemy spać. Zasypia sama wystarczy dać smoka włączyć pozytywkę chwilka i śpi. Niestety często się budzimy bo co 3 godzinki, ciągnie cycusia przez jakieś 5 minut i śpi dalej, nawet oczu nie otwiera tylko przez sen krzyczy i ciągnie. No i rano to mam pełen luksus ponieważ to jest córeczka mamusi a że mamusia rano lubi pospać to i córeczka też bo do 10:30 spokojnie śpi. Tylko po mamusi też jest ruchliwa i strasznie się wierzga i kopie przez sen potrafi się w poprzek łóżeczka obudzić. No i jak uśnie wieczorem to wypluwa smoka i w nocy już go nie używa.
No ale w ciągu dnia to tylko 2 razy po 20-30 minut śpi i to wszystko, i to na spacerze przeważnie.

Ostatnia edycja:
No ja coś zapeszyłam tym chwaleniem!
Maja obudziła się w nocy o 1.3o i bawiła się krzyczała, śmiała, kwiczała jakby był dzień. Pierwszy raz coś takiego zrobiła. Nie chciała cyca, tylko się bawić. Po półtoragodzinnej zabawie mąż kazał mi wyłączyć lampkę i rzeczywiście zasnęła sama po jakimś czasie.
Ja już wolę się nie chwalić niczym :-D.

Lepi super.
U nas ostatnio masakiera ze spaniem, np dzisiaj spała dwa razy raz 15 minut, raz 20, a każda z tych drzemek uwieńczona była potokiem łez.
Wiem, że mała nie robi tego specjalnie, ona jest zmęczona trze oczka, ale nie umie zasnąć, a ja jej nie umiem pomóc.
Próbowałam już na rękach usypiania, owszem po 40 minutach kołysania zasypia, ale budzi się gdy tylko ją odłożę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry