reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

No ja też moją ostatnio pochwaliłam, bo wstawała w nocy tylko raz o 4, potem jadła o 7 i spała do 11. A przez ostatnie kilka dni budzi się od 1 a potem co 2 godziny :eek:

reklama
Dziećmi i mężem chwalić się nie wolno bo się zaraz chrzani ;)

Nasz jak się nałyka powietrza to też widać, że potrzebuje odbicia bo się wierci i co chwilkę wypluwa cyca a potem znów go łapie. Ja w dzień jak karmię to zawsze pionizuję go na chwilkę przy zmianie piersi ale nie zawsze beknie. W nocy jak już pisałam nie odbijam bo je bardzo spokojnie i raczej z jednej piersi się najada.

z tym chwaleniem to swieta prawda od kiedy powiedziałam ze ładnie spi to mam przechlapane juz od tygodnia wstaje w nocy co 1,5-2 godziny i nie wiem co jest?

Dzisiaj Zośka pobiła rekord i moge chyba powiedzieć, że przespała całą noc:-D:szok:. Byłam w szoku, gdy wstałam, patrze na zegarek, a tam 6 :-). Spała od 20.30....
Zjadła, tata przebrał i spała do 9:-D. Może to jednorazowy "wyskok", ale jakże miły...

Marzena - ja moją zawsze karmię tylko z jednej piersi na raz, bo jej to wystarcza (baaaardzo rzadko dam jej dwie) i nawet jak pije bardzo spokojnie i ładnie, to pote odbija i czasem ulewa :sorry:

A ja nie zdzierżyłam i w nocy na pierwszej pobudce daję butlę z modyfikowanym dzięki czemu zamiast godzinę, mam potem 3 godziny spokoju. Od tego wstawania co godzinę lub półtorej sama zaczęłam mieć problemy z zasypianiem. Jeden dłuższy 3godzinny sen w ciągu całej nocy - nie sądziłam że kiedyś będzie to dla mnie zbawienie. A jak słodko Miki wygląda z tą butlą jak mi patrzy w oczy... Cyce mam za małe żeby zwisały na tyle by tak mógł patrzeć :)

Patrzy? W nocy? Po ciemku? Moui nawet oka nie otworzy, przysysa się i śpi dalej. 8 godzin non stop :-p

Salera ważne, że daje ci te 3 godziny ;-)

reklama
Moja od ok. 21.oo budzi się ok 5.3o, 6.oo lub nawet 7.oo . Nie płacze jak się obudzi, tylko leży w łóżeczku i gada, jest już jasno w pokoju, więc jak zobaczy mnie nad łóżeczkiem, to się bardzo cieszy - kopie nóżkami i się uśmiecha. Biorę ją do siebie i śpimy do 9.oo, 10.oo a w weekendy jeszcze dłużej, ale na cycu co godzinkę już wtedy.

Do góry