reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Ale masz dobrze :-) Zuch chłopak. U nas ostatnio masakra przez ząbki. Szczęściem w końcu kiedyś wyrosną wszystkie.

reklama
Mati niezmiennie zasypia między 22 a 23 i śpi tak do 4-6 a potem zabieram go do siebie i na śpiochu pożera cyca i śpimy dalej. Czasem chce znów po 2 godzinach to go przekładam na drugą stronę i znów na śpiochu je i śpimy dalej. Czasem się obudzi, pogada ale po pół godziny przytuli się i śpi. Dzisiaj gniliśmy do ... 12 :) Mnie cieszy, że potrafi zjeść i spać dalej bo nawet jakby chciał jeść co godzinę to możemy się wyspać.

zawsze sobie wyobrażałam, że gdy Lenusia zacznie sama zasypiac to będzie to dla nas duże ułatwienie, dlatego że codziennie zasypia przy cycusiu a jak nie przy cycusiu to na rączkach, a że robi sie coraz cięższa to wiadomo...
dzis więc po nakarmieniu, na próbę , odłożyłam ją nieśpiącą do łóżeczka, po 5 minutach do niej zajrzalam, powitala mnie cudnym usmieszkiem, a po następnych 5 juz spała.
i co najlepsze- pomyslicie, że gooopia jestem, ale czuję się z tym źle... że nie zasnęla w ramionach mamusi ani tatusia, że ja zostawilismy itp... czy jestem nienormalna???? ;)

Boże ale wam dobrze mój Gapuś budzi się co 2 godziny a pobudka juz po 5 rano i ciężko potem znowu zasnąć- dopiero po godzinie, dwóch i to tylko na góra 1,5 godz. Wiec ja jestem na maxa nie wyspana, ale człowiek przyzwyczaja się do tak małej ilości snu.

Alex a o której chodzi spać? Bo może wystarcza mu w nocy 8-9 godzin snu i tego nie przeskoczysz. Taki "dorosły" się zrobił ;)

Bra u mnie Igor od samego początku jeśli nie zaśnie podczas karmienia przy cycu to po karmieniu odkładam go do łóżeczka i on zasypia sam. Nie rozumiem dlaczego źle się z tym czujesz.

Mi się wydaje,że u nas przyczyną tego długiego spania jest ta kaszka z Hippa co ją ostatnio młody je. Dostaje kaszkę potem jest kompany następnie przychodzi pora na cyca.. Odkąd je wieczorem te kaszki to zaczął mi lepiej spać.
HiPP: Kaszka mleczna z biszkoptami

reklama
Do góry