reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Matusia ale masz cudne nocki, normalnie zazdraszczam ;-) u nas niestety rwane nocki, pierwsze spanie dłuższe ok. 4 godz ale później już co 2 godz pobudka :/

reklama
U nas nocki są przesypiane. Jak młody dostanie mleczko z kaszką ok 21:00-22:00,to potem budzi się na jedzenie od 6:00 do 9:00 nawet :) (tak jak dziś 8:50). Ale ostatnio ma problemy z zaśnięciem wieczornym i mój M taszczy co wieczor wózek i jest mega bujanie w wózku,a jak twardziej zaśnie,to wtedy przekladanie do łóżeczka.
A jeszcze klika dni temu zasypiał przy mleczku...:sorry:

Dziewczyny, a wyjmujecie Waszym maluchom smoka jak zasną? Moja zawsze sama wypluwała, a teraz śpi z nim bardzo długo więc jej delikatnie sama wyciągam.

Nasz Mati na razie też ładnie śpi w nocy (ale to zawsze sprawa zmienna). Zasypia między 22 a 23 i śpi do 5,6 a czasem 8. Budzę się jak zaczyna stękać i się szamotać przez sen bo już go głód budzi. Zabieram go do siebie i jak go wezmę na ręce to się przebudza i już jest tak głodny że wczepia się we mnie wszystkimi odnóżami i szarpie mi piżamę i buzią szuka :) Pocieszne to bardzo ale czasem zanim dostanie cycka to się tak szamotamy oboje bo on chce JUŻ a ja bufetu wysupłać nie umiem bo mnie szarpie :D

co do smoka w nocy sam wypluwa, ale jak jestesmy np na spacerze i widzę że zasnął to mu wyciągam,
Osek od dwóch dni śpi po 10-11 h :) wybudza się troszkę w nocy i do tej pory zawsze właśnie jak zaczynał się kręcić to ja szybko po mleczko i go karmiłam,a teraz jak zaczyna się kręcić to smoka mu daję, poprawiam kołderkę i śpi dalej...:) trochę się martwiłam że tyle godzin bez jedzonka,ale jak śpi to niech śpi :)

:-D Marzena moja po prostu zasysa co pierwsze wpadnie :-D Brzuch, bluzkę, ręce, wszystko jedno, byle dało się zassać :-D Dlatego idę do niej już wyeksponowana, inaczej trzeba glonojada odsysać od dziwnych rzeczy:-D

Smoka wypluwa a najczęściej w ogóle nie potrzebuje.

My informujemy (bo to nie chwalenie się ;-)),że Igorek już drugą noc przespał całą bez pobudki. Zasnął po 20tej a wstał na cyca o 6tej. Zjadł i dalej spać poszliśmy... wstaliśmy o 9:20 :-)

reklama
Do góry