reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skutki delegalizacji aborcji w Polsce

reklama

Będzie. Bo lekarze boja się systemu i boją się przerywać ciąże ze względu na zagrożenie życia matki.
Z czynem zabronionym jest łatwiej - bo jest gotowy dokument, nie ma miejsca na interpretacje lekarza. A w przypadku zagrożenia zdrowia kobiety oszołomy w stylu pani Godek będą zgłaszać lekarzy…

Będzie. Bo lekarze boja się systemu i boją się przerywać ciąże ze względu na zagrożenie życia matki.
Z czynem zabronionym jest łatwiej - bo jest gotowy dokument, nie ma miejsca na interpretacje lekarza. A w przypadku zagrożenia zdrowia kobiety oszołomy w stylu pani Godek będą zgłaszać lekarzy…
Dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Nie wiem do czego ten pieprz**** rząd chce doprowadzić. Boję się, w jakiej Polsce przyjdzie żyć naszym dzieciom,jesli nic się nie zmieni....

reklama

Mam nadzieję, że wszystkie rodziny, które przeżyły dramat przez ten „wyrok” i jego stosowanie wystąpią z pozwem zbiorowym przeciwko skarbowi państwa i uzyskają odszkodowania i zadośćuczynienia. Co za chory kraj. Ja po publikacji tego „wyroku” nawet nie przypuszczałam, że zakaz będzie tak szeroko stosowany. Faktycznie ten wprowadzony nielegalnie zakaz jest w praktyce rozszerzany na legalną aborcję z uwagi na stan zdrowia ciężarnej. A raczej miałam nadzieję, że będzie odwrotnie.

Do góry