reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Skrajnie niski progesteron

Cześć, jestem po pierwszym cyklu starań o ciążę. Okres powinnam mieć 20.04, więc już się spóźnia 6 dzień. Przez ostatnie trzy dni robiłam testy ciążowe i pokazywała się bardzo słaba kreska. Wczoraj zrobiłam betę i progesteron. Badania powtórzę jutro. Ale bardzo martwią mnie te wyniki. Wiem, że na ciążę nie mam co liczyć. Czy to ciąża biochemiczna? Bardzo boję się ciąży pozamacicznej. Poza tym, przeczytałam całą masę wątków i nigdzie nie widziałam, aby ktokolwiek miał tak niski progesteron. Czy powinnam jakieś badania zrobić przed kolejnym staraniem?

Załączniki

• Screenshot_2025-04-25-19-52-53-357_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2025-04-25-19-52-53-357_com.mi.globalbrowser.jpg
    206,2 KB · Wyświetleń: 210
reklama
Cześć, jestem po pierwszym cyklu starań o ciążę. Okres powinnam mieć 20.04, więc już się spóźnia 6 dzień. Przez ostatnie trzy dni robiłam testy ciążowe i pokazywała się bardzo słaba kreska. Wczoraj zrobiłam betę i progesteron. Badania powtórzę jutro. Ale bardzo martwią mnie te wyniki. Wiem, że na ciążę nie mam co liczyć. Czy to ciąża biochemiczna? Bardzo boję się ciąży pozamacicznej. Poza tym, przeczytałam całą masę wątków i nigdzie nie widziałam, aby ktokolwiek miał tak niski progesteron. Czy powinnam jakieś badania zrobić przed kolejnym staraniem?
Ja miałam koło 1, dzień później zaczął się okres a potem spadła beta. U mnie to był Biochem. Sprawdź za 2 dni od zrobienia i będzie jasne

Czy po tym robiłaś jakieś pogłębione badania?
Czy po poronieniu byłaś u ginekologa, aby sprawdził czy wszystko jest ok?
Badań nie robiłam bo to było równo rok po pozamacicznej. Poszłam do lekarza sprawdzić czy się wszystko oczyściło, w międzyczasie pilnowałam bety by spadła do 0. Odczekałam do kolejnej miesiączki i potem już kolejnej nie doczekałam 🤣

Do góry