reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

Saro i jak po wizycie u lekarza?? U nas od wczoraj znaczna poprawa na twarzy -zastanawiam się czy to zasługa maści czy kropelek... Niby lekarz powiedział, ze jak krostki zejdą mam sprobować zjesc kilka lyżeczek jogurtu naturalnego,ale się boje... JAK myslicie powinnam??
Ja uważam, że nie powinnaś. Podobno prowokacje w diecie można robić dopiero po 6 miesiącu życia dziecka. Skoro tak długo męczyłyście się z wysypką, tak bardzo malutką swędziało to po co jej to znowu fundować?
Saro Gaba nie toleruje kurczaka, może Mati też? Jestem z Was dumna, że już nie dokarmiacie i dajecie sobie radę! Dietka nie jest taka zła, prawda? :-)
Adusia jak mała zniosła pożegnanie z cycusiem? To cudownie, że w końcu ma normalne kupki, tak myślę, że Konstancja chyba jest najbardziej uczulona spośród naszych skazańców... Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Lista tolerowanych produktów wcale nie jest krótka! :-)
Barmanko a co u Was?
U nas w sumie bez zmian, mała teraz wygląda ładnie choć po próbie z soją było kiepsko. Chciałam jej wprowadzić butelkę - Bebilon Pepti, mała słabo przybiera na wadze, mnie bardzo wypadają włosy, teraz jestem chora, mam zapalenie zatok i anginę ropną. Chciałam trochę odpocząć, zregenerować się. Niestety, Gaba nie chce niczego z butelki, ani mojego mleka, soczków ani pepti... :-( Cóż począć....

reklama
Mamaasi nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu z tym jogurtem, też bym się bała napewno... Jak nie jestes gotowa to może się wstrzymaj, lekarz lekarzem ale mamy intuicja też się liczy.

U lekarza było tak: obejrzał Matiego, stwierdził, że wygląda super:-) ale mam dalej dawać mu tyle samo fenistilu i smarować maścią 4x dziennie :baffled: MOŻE zmniejszymy dawki 18.09 na następnej kontroli:sorry2: (nie wspominałam, że dawno już mu tyle nie daję...)
Powiedziałam mu o swojej diecie, to trzymał się wersji, że to bez sensu bo pokarm mi zaniknie... Trochę racji ma bo od czasu diety laktacja szwankuje ale jakoś sobie radzimy... Wolę to niż poić Malucha alergenami i smarować sterydem 4x dziennie!:wściekła/y:
Co do jego filozofii leczenia alergii to wygląda mniej więcej tak (jak wyjaśniał), że zaczyna od dość intensywnego leczenia aby potem stopniowo zmniejszać ilość leków i pozostawić możliwie najmniejsze dawki.:nerd::nerd::nerd: Nie pytajcie mnie czemu teraz nie zmniejszył:confused::confused::confused:

Jak pisałam lekarz lekarzem tymczasem od wczoraj znów odstawiłam leki i mam nadzieję, że tym razem mi Matiego nie obsypie. To by znaczyło, że już mu nie szkodzi to co jem. Wtedy po paru dniach spróbowałabym zjeść trochę rybki może?? Jak myślicie??

Mamstud dietka nie jest zła ale na takiej jak Ty byłaś to bym chyba nie wytrzymała! Szacun ogromny za to! A jak dziś Twoje samopoczucie? Gabunia dalej zdrowiutka? Pewnie dzięki przeciwciałom od Ciebie!

Acha lekarz powiedział też że szczepionka którę dajemy Matiemu (infanrix) mu szkodzi, bo zawiera jakieś białka. Faktycznie problemy u nas zaczęły się po 1 szczepionce z tej serii! Mimo to kazał dalej nią szczepić...:dry::confused::baffled: Zrozumieć jego przesłania - bezcenne...

Witam my po wizycie u lekarza i jestesmy zaszczepieni na gronkowca nic nam nie przepisali leki mamy zmniejszone do min fenistil tylko jak jest wysypany na całym ciele a tak nie było już dawno zamówiłam tą niemiecką maść parfenac podobno pomaga ale jeszcze nie próbowałam, elidelu strasznie się boje a sterydów nie używam
Saro Tobie też radze jak najmniej tego używać nie wiem jak ten Twój lekarz ale wydaje mi się że troche przesadza z tymi dawkami podaje wam forum na którym piszą o atopowcach dużo tam znalazłam fajnych informacji Strona główna - Atopowe Zapalenie Skóry
Pozdrawiam wszystkich małych skazańców i ich mamusie

Saro dieta jak dieta, jakoś wytrzymałam. Dziwię się, że lekarz sceptycznie podchodzi do Twojej diety bezmlecznej, przecież do podstawa leczenia alergii. Jak można traktować dziecko z alergią lekami (nawet w małych dawkach), a dietą się nie przejmować? Rzeczywiście trudno zrozumieć Twojego lekarza. Ja bym się chyba tylko na intuicję zdała :-) Co do rybki, możesz spróbować, ale zacznij od ryb dalekomorskich, np mintaj, morszczuk - one mniej uczulają. Chyba, że masz dostęp do jakiegoś rybaka, który sam łowi ryby. Ja w Kołobrzegu chodziłam na przystań i tam od rybaków bezpośrednio z kutra kupowałam. Po łososiu Gabę obsypało...
Nadal źle się czuję, na szczęście mąż zajmuje się dziećmi, a ja sobie spokojnie choruję..
M@dziu a co powiedział lekarz na taki spadek wagi Kamilka?

Madzia dzięki za link z ogromną przyjemnością poczytam jak tylko mi się bieganina skończy:tak::-D

Mamstud narazie 3mam kciuki, żeby bez leków miał taką piękną skórę! Wtedy poszukam tych ryb dalekomorskich, bo tak najbardziej to łososia kocham. Chcę Ci bardzo podziękować bo ta dieta to dzięki Tobie i Barmance, Wy mi radzicie i wspieracie, gdyby nie Wy to byłoby mi bardzo ciężko! Narazie nie zapeszam ale mam nadzieję, że go dzięki temu wyleczę... Ściski dla Was! :-*****

Nic nie powiedział że ogólnie przybrał kazał zagęszczać mleko żeby nie ulewał i jak narazie jest lepiej już przybiera i ładniej je ale odstawiłam mu na kilka dni wit d tak mi się wydaje że może miał za dużo i dlatego stracił apetyt

Saro Kochana, nie ma za co! W końcu po to tu jesteśmy żeby się wspierać nawzajem :-) Ja po prostu jestem gorącą zwolenniczką karmienia piersią i bardzo mi zależy żeby jak najwięcej dzieci było tak karmionych :-)
M@dziu to dobrze, że lekarz był ogólnie zadowolony.
Barmanko co u Was??

reklama
Sara1983 i na tuńczyka uważaj też:no::no::no:.....ja to mam czasami wrażenie że krócej jest wymienić co możemy jeść niż czego nie możemy:baffled::baffled::baffled:

Do góry