reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

mamaasi ja byłam na diecie beznabiałowej 7 m jak karmiłam piersią starszego synka,shcudłam,poleciały mi zęby itp.Naszczescie syn w wieku wlasnie 7 m sam sie odstawił ale był tez dokarmiany bebilonem pepti i póżniej tez go pił,teraz odpusciłam sobie tak rygorystyczna diete i karmiłam Olivera 2 m i przeszłam na pepti,matka ma byc zadowolona a nie wiecznie rozdrazniona i głodna:crazy: miłosc matki nie płynie z piersi/butelki tylko z serca-któs mi kiedys tak powiedział:tak:

reklama
I ten Fenistil (kurcze w ulotce napisane,że może wywoływać ospałość i bezdech u dziecka- troszkę się wystraszyłam- jakie macie doświadczenia..)??

niestety mam doświadczenia z ketotifenem...nawet dość zabawne.Jak alergia była super na ostro to podawałam ten syropek i lekarz też zapowiedział senność i takie tam...nic nic wystąpiło.Za to jak ja dostalam wysypki na dłoniach i napiłam się jedną dawkę jak dla córki to myślałam że umrę....taką śpiączkę mialam:szok::szok::szok: normalnie pół dnia jak zombi chodziłam:baffled::baffled::baffled:

Pijemy bebilon pepti

Witam dziewczyny od dwóch dni mnie tu nie byo staram się was nadrobić jutro idziemy do lekarza ma być szczepienie ale nie wiadomo czy na pewno bo Panie dr przez tego gronkowca sie waha> U nas ze skórą raz lepiej raz gorzej alergolog powiedziała że to wcale nie musi być alergia dziecko nie ma płaszcza tłuszczu na skórze i podrażnia je jego pot . Powiedziała żeby nie szukać alergii na siłe bo jak nikt od nas nie ma to nie koniecznie Kamil też ma wczoraj zrobiłam mu jedną butelke z bebilonem pepti i hmm coś wyszło ale czy od tego to nie wiem spróbuje jeszcze dziś zobaczymy
Kamilek jest już po spróbowaniu marchewki której za nic nie chce jesc soku jabłkowego i marchewkowego dałam mu też kaszke łyżeczka ale będę musiała podawać ja inaczej bo łyżeczka jest be . Co do wagi to z tym mamy nadal problem Kamilek ostatnio bardzo słabo je musze się męczyć żeby zjadł a później i tak ulewa także jak narazie jesteśmy kg na minusie od tamtego tygodnia :( jutro wymusze na tej kobicie nutrition czy jak to sie nazywa. Mamasmud jak maleństwo?
Sara wytrwałości życze
Barmanka Ty widze że coraz lepiej sobie radzisz gratuluje :)
A reszta dziewczyn współczuje ale damy rade tym małym skazańcom :-)

Nutriton jest bez recepty więc mozesz sama kupic.Kurcze strasznie duzo Kamilek schudł

Monika na szczęście udało mi się póki co mleczarnie rozbujać i nie dokarmiam już:tak: pepti w odstawce. Wiem właśnie że też może uczulić...

Mamaasi fenistil bierzemy od 3 tygodni z górką, jest ok, nie widzę żeby był senny bardziej. Nawet farmaceutka mówiła, że tego leku nie mam się obawiać. Spróbuj i obserwuj:tak:

Mamaasi nigdy nie potępiałam butelkowych mam! Kto wie, gdyby Mati nie kochał tak cycusia... :sorry:Pisałam tylko o swoich obawach, bo kiedyś myślałam, że przechodząc na hydrolizat oszczędziłabym Maluszkowi wysypek, a karmiąc piersią mu szkodzę.. ale uczulenie może być i po sztucznym, a naturalny pokarm ma wiele innych zalet...
Oczywiście jeśli Ty na tej diecie cierpisz, to powinnaś rozważyć różne opcje. Ja biorę wapno i witaminy dla karmiących i jest ok.

Saro źle się zrozumiałyśmy,bo ja całkowicie się z Tobą zgadzam, uwielbiam karmić piersią, pisałam tylko o swoich obawach...Postaram się karmić jak najdłużej się da :) Pozdrawiam

Mamaasi dbaj o siebie Mamusia:-D witaminki koniecznie bierz.
My po wyeliminowaniu kurczaka z diety, nadmiaru roztoczy z pokoju i kąpielach w czystej wodzie mamy poprawę! Widzę po główce, bo tam maści nie stosujemy. Nie wiem co poskutkowało, jutro kontrola u lekarza, może uda się pożegnać z tą maścią nieszczęsną.
3majcie kciuki!

Ja obstawiam kurczaka;-);-) bo jak jajek nie możesz to i kurczaka też:tak::tak:....czsami to jak w totolotka bysmy graly...tak obstawiamy:-):-)

reklama
Saro i jak po wizycie u lekarza?? U nas od wczoraj znaczna poprawa na twarzy -zastanawiam się czy to zasługa maści czy kropelek... Niby lekarz powiedział, ze jak krostki zejdą mam sprobować zjesc kilka lyżeczek jogurtu naturalnego,ale się boje... JAK myslicie powinnam??

Do góry