reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

skaza białkowa

witam!!! jestem tu nowa :) i za bardzo nie wiem jak sie poruszac :) Aczkolwiek ja z checia dołacze do Was Moja coreczka dwomiesieczna tez jest alergikiem.Co jakis czas pojawiaja sie na jej buzi i dłoniach krosteczki , Pani doktor powiedziala ze to z proszku ale mnie sie wydaje ze z mleka , karmie ja NAN .Dzisiaj ide do innej lekarki ktora moze cos poradzi bo te krostki denerwuja Moja coreczeke :(

reklama
kolorowa_kredka pisze:
kurcze obawiam się że tymciomoże być jeszcze na coś innego uczulony! :( na strasznie szorstką skórkę na łokciu, udzie i sópce no i plamki na policzkach :((
kolorowa_kredkaWitam serdecznie!!moja dzidzia niedlugo konczy 5 miesiecy i ma tak samo sucha skorke na lokciach i na lydkach,niczym ni emoge tego zlikwidowac,mialabym ogroamn aprosbe bys mi podpowiedzial jak sie uporac z ta szorstka skora,jesli Tobie sie udalo.
dodam jeszce ze te plamy szorstkie jak jest goraca robia sie czerwone,od urodzenia prawie stosuje diprobase i lekka poprawa jest ale na chwile i znowu to waraca,teraz dopiero zaczelo sie podejrzenie skazy bialkowej,jak narzie stosuje jeszcze elocom,wogole Milena ma tak wrazliwa skore ze to sie w glowie nie miesci,karmie piersia i dopiero zaczne stosowac diete teraz bo wczesniej mowy o uczuleniu zadnej nie bylo,tylko o wrazliwosci.

kannot u nas tak samo sie zaczeło.sucha skóra na łokciach i kolanach :( pediatra przepisała nam super maśc tylko do zrobienia w aptece i wszystkie te szorstkosci znikają od razu juz po pierwszym stosowaniu tylko trzeba przestrzegac diety bez mlecznej rygorystycznie,bo nawet mała kanpka z serkim może zsszkodzić i plamy wracają

dzis po wizycie u pediatry,mam pewnosc ze to uczulenie,najprawdopodobniej na bialko,ale nie ma pewnosci,jak narzie ja dieta (taka drastyczna),zaczelo po masci elocom jej schodzic to z nozek i lokci,mama nadzieje ze jak bede na diecie to nie wroci

Pamiętajcie dziwczyny karmiące piersią, żeby nie jeść również innych pokarmów uczulających.
Np. Jajek, orzechów, kakao, pomidorów, ryb i oczywiście wszystkich przetworów mlecznych.
Nawet herbatników i innych ciastek, które zawierają sewatkę.
Ja sobie podjadałam i teraz alergia synka ciągnie się mimo iż już długo nie karmię piersią.

Pozdrawiam

wlasnie wiem jak narazie to jestem na waflech ryzowych i zupie jarzynowej i tak juz drugi dzionek,szkoda ze tak pozno wyszlo cos Milence bo bym wczesniej ta diete wprowadzila

dieta sprzyja chudnięciu!! ja pomimo ze nie karmie prawie juz w cale ppiersią to i tak unikam tych potraw..chyba z przyzwyczajenia..ale tu niestety nie można sobie pozwolić na chwile zapomnienia bo wszystko odbija się na skórze dziecka

reklama
Witam, chciałabym do Was dołączyć, bo u mojego synka też prawdopodobnie pojawiła sie alergia, w 4 tyg pojawiły się krosteczki, koleżanki mówiły,ze to potówki, bo miały biały czubek, ale Mateusz ma już 6,5 tyg a te "potówki" nie znikają, wręcz jest ich wiecej, mimo,ze od 2 dni nie wychodzimy na dwór bo jest za gorąco.Do tej pory jadłam mleko i przetwory, czekoladę, maslo, lody i najprawdopodobniej to jest przyczyna krostek, pojawiły sie tylko na buzi, szyjce i główce. Po jakim czasie od zastosowania rygosrystycznej diety jest szansa,ze krostki zaczną znikać?

Do góry