reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniówki gotują

u nas Słowiczku jajeczka z nadzieniami różnymi m.in kawiorowym, buraczki z chrzanem, wędlinki, sałatka z gotowanych warzyw, teściowa robi tez białą kiełbasę na patelni, kurcze w sumie nic takiego specjalnego !!

reklama
Słowiczku - u nas w domu na śniadanko wielkanocne zawsze są wędlinki, pasztet (często domowy ale nie zawsze), koniecznie grzybki marynowane, chrzan, chrzan ze śmietaną. Do tego jakaś sałatka ale bez szaleństw. To co w koszyczku. Jajek innych już nie robimy, co najwyżej z majonezem. Teraz jak patrzę to raczej skromne to śniadanie ale jakoś nigdy tego tak nie odbierałam.:tak:
Wiem, że w niektórych stronach Polski na śniadanie jest jeszcze barszcz biały ze śmietaną. Ale u nas nigdy nie było czegoś takiego.

agata to dokłądnie tak jak u nas takie własnie śniadanko, zawsze jest też sałatka jarzynowa no i to co u ciebie :-)

a u nas imieniny Majkowe wypadają w lany poniedziałek, a mieliśmy w planach mordy wyżywić w gościach i w domu za wiele nie robić a tu zong

zatem poproszę jakieś przepisy na sprawdzone i dobre tanie mazurki

dzięki za odp.
to co zaplanowałam to też wygląda tak samo...
sałatka warzywna, wędlina, jajka faszerowane, pieczona biała kiełbaska, drożdżowy wieniec wielkanocny ( mam zamiar upiec :-)), jakieś rogaliczki ( słodkie) może żurku?
I muszę od mamy ściągnąć przepis na serową roladę...mniam...

Słowiczku - u nas w domu na śniadanko wielkanocne zawsze są wędlinki, pasztet (często domowy ale nie zawsze), koniecznie grzybki marynowane, chrzan, chrzan ze śmietaną. Do tego jakaś sałatka ale bez szaleństw. To co w koszyczku. Jajek innych już nie robimy, co najwyżej z majonezem. Teraz jak patrzę to raczej skromne to śniadanie ale jakoś nigdy tego tak nie obierałam.:tak:
Wiem, że w niektórych stronach Polski na śniadanie jest jeszcze barszcz biały ze śmietaną. Ale u nas nigdy nie było czegoś takiego.

Boshe ale ja pierdoły piszę miało być barszcz biały z białą kiełbasą.

A przy okazji znacie różnicę pomiędzy białym barszczem a żurkiem :confused:

reklama
Do góry