reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniówki gotują

reklama
mleko jajko woda mąka szczypta soli , musi byc konsystencja gęstej smietany....gofrownice smarujemy najlepiej słoniną( tłuszcz sie stpi i bedzie go wsam raz) ....
 
Dzięki Żanetka. Wypróbowałam kilka przepisów ale chyba po prostu ta gofrownica jest do doopy, za mała moc i jeszcze inne ale... a słoninę bym olejem zastąpiła :-)
 
problem z goframi jest taki ze za duzo tłuszczu dajemy . nalezy tylko przeleciec ta słoniną gofrownice... i jak sie dymi to jest ok nie przejmuj sie ...narobiłas mi smaka na te gofry....

przypomniały mi sie czasy jak w sopocie i je wypiekałam.... och jak wtedy było fajowoooooooooooooooo
 
problem z goframi jest taki ze za duzo tłuszczu dajemy . nalezy tylko przeleciec ta słoniną gofrownice... i jak sie dymi to jest ok nie przejmuj sie ...narobiłas mi smaka na te gofry....

przypomniały mi sie czasy jak w sopocie i je wypiekałam.... och jak wtedy było fajowoooooooooooooooo
Problem jest taki, że moja gofrownica ma za małą moc (700W). Czy daję tłusz czy nie, nie ma różnicy.... chyba na razie straciłam zapał do gofrów...
 
ZUPA WĘGIERSKA
0,5kg wołowiny
Jarzyny:2 marchewki, pietruszka, por,seler , 2 cebule, kapusta 1/5 główki poszatkowana, ziemniaki pokrojone w kostkę ok 3-4.
Wołowinę kroimy w kostkę i przesmażamy jak na gulasz. Następnie wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy długo aż będzie w miarę miękka.Na poczatkugotowania dodajemy zile angielskie i listek laurowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach , cebulę,por kroimy w piórka. Wszystkie warzywa przesmażamy na patelni by zmiękły ok 3 min.
Gdy wołowina będzie w miarę miękka , dodajemy przesmażone warzywa i ziemniaki . Gotujemy do miękkości ziemniaków i pod koniec gotowania dodajemy 2 czubate łyżki słodkiej papryki.W wersji dla dorosłych dodaje się jeszcze chili.
Najlepsza na drugi dzień , polecam.
Aha to jest zupa na dość spooory garnek.
 
no ja dodaje do gofrowego proszek do pieczenia -ale to może dla tego, że to przepis na gofry bez mleka.
 
reklama
Do góry