słowiczek
mama pisklaczków
Proste, z serii - nie zdrowe żarcie, ale pyszne!!!!
Karkóweczka
karkówka - około 0.5 kg
ziemniaczki - około 0.5 kg
olej
przyprawy: pieprz, sól, majeranek, jarzynka (vegeta, itp), delikat "do mięs i innych potraw", czerwona papryka słodka
2 duże ząbki czosnku
margaryna lub masło - 3-4 łyżki
Wszystko zależy jakie się ma naczynie żaroodporne. Mięsa potrzeba tyle, żeby pokryć jedną warstwą naczynie. Mi wystarczyły 4 plastry karkówki - ale były dość spore.
Mięsko kroimy w plastry 0.5 cm i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, jarzynką, papryką, delikatem i majerankiem. (Ja daję po troszkę przypraw - bardzo delikatnie przyprawiam).
Ziemniaczki obieram i kroję w półplasterki o grubości ok. 0.5 cm.
Naczynie smaruję olejem i wrzucam ziemniaczki, które następnie solę.
Mięso lekko smaruję olejem i kładę na ziemniaczki.
Piekę 40 min. w zamkniętym naczyniu.
Rozpuszczam margarynę na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i smażę chwilę.
Po 40 min. pieczenia mięsa polewam całość "sosikiem czosnkowym".
Piekę jeszcze 15-20 min bez przykrycia.
No i danie gotowe, zapach niesamowity - jeśli ktoś toleruje czosnek
Przepis ściągłam ze strony Wielkie ?arcie - Gotowanie jest ?atwe
Spróbowałam i jest the best!!! Do tego jeszcze sorówka z białej kapusty i mniam, mniam...
Karkóweczka
karkówka - około 0.5 kg
ziemniaczki - około 0.5 kg
olej
przyprawy: pieprz, sól, majeranek, jarzynka (vegeta, itp), delikat "do mięs i innych potraw", czerwona papryka słodka
2 duże ząbki czosnku
margaryna lub masło - 3-4 łyżki
Wszystko zależy jakie się ma naczynie żaroodporne. Mięsa potrzeba tyle, żeby pokryć jedną warstwą naczynie. Mi wystarczyły 4 plastry karkówki - ale były dość spore.
Mięsko kroimy w plastry 0.5 cm i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, jarzynką, papryką, delikatem i majerankiem. (Ja daję po troszkę przypraw - bardzo delikatnie przyprawiam).
Ziemniaczki obieram i kroję w półplasterki o grubości ok. 0.5 cm.
Naczynie smaruję olejem i wrzucam ziemniaczki, które następnie solę.
Mięso lekko smaruję olejem i kładę na ziemniaczki.
Piekę 40 min. w zamkniętym naczyniu.
Rozpuszczam margarynę na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i smażę chwilę.
Po 40 min. pieczenia mięsa polewam całość "sosikiem czosnkowym".
Piekę jeszcze 15-20 min bez przykrycia.
No i danie gotowe, zapach niesamowity - jeśli ktoś toleruje czosnek
Przepis ściągłam ze strony Wielkie ?arcie - Gotowanie jest ?atwe
Spróbowałam i jest the best!!! Do tego jeszcze sorówka z białej kapusty i mniam, mniam...