reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniówki gotują

zuzaczku ;D ;D

ja niestey jestem antytalent kulinarny i jak czytam ten watek to troche zaluje, ale tylko troche, moj maz sie wyzywa w kuchni i chyba go zaprosze na ten watek :)
 
reklama
gaga pisze:
KOBITKI NA GWAłT POTRZEBUJE PRZEPISU NA CIASTO PółKRUCHE

babo wstrętna czekałąm na przepis i się nie doczekała, więc było inne ciacho ;D
a jak się zamrozi to się nie pokruszy ;D
 
gaga ;D ;D ;D ;D jakbym miala to bym expresikiem dała... ale ni mom

dzis pieklam przekladana szarlotke kaliny
 
taaaa :mad: :mad: :mad: :mad: k. jego mac. z masa budyniowa... ja na pi. diecie bezmlecznej jestem. dzis chciałam sobie humor poprawić i pinakoladka sie pocieszalam i nagle do mnie dotarło, że w tym h... tez jest mleko. szlag szlag szlag.........ohhhhhwwwwrrwrwrwrwrwrrwrwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
Gaga, a zapodasz przepis na to ciacho? Bo ja właśnie się zastanawiam czy i co piec na roczek. Czy może lepiej zamówić... z moim talentem do pieczenia
 
ja tym razem olałam sobie pieczenie tortów. Inne ciasta i owszem, ale torty zamówie - pisze torty bo jeden w nastepna sobote dla boguchy a drugi potem dla Bobo Witka
 
Ciacho dla Krzysia budyniowo-serkowe
Składniki
Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jaja, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe.
Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki waniliowe, 3 jaja, białko, budyń śmietankowy; polewa czekoladowa, wiórki kokosowe

Sposób przyrządzania
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

 
Ciasto półfrancuskie

3 szkl.mąki
1 szkl. kwasnej smietany
1 margaryna
Wszystkie składniki posiekać Ręka tylko lekko połaczyc troche rozwałkowac zwinać w kopertę i włozyc do lodówki na ok godz moze byc dłużej
 
reklama
Jabłuszka z cynamonem robi sie banalnie. Obierasz jabłka, kroisz na plastry, kostki jak tam wychodzi (oczywiscie bez ogryzka). Zagotowujesz, jak sie na wpół rozgotuja dodajesz cukru do smaku 9zalezy od jabłek czy kwasne czy nie, pare goździków, cynamonu tak, zeby pachniało. zagotowujesz i gorace do słoików. Słoiki zakręcasz i stawiasz do góry dnem.
 
Do góry