reklama
gaga
uzależniona
- Dołączył(a)
- 9 Maj 2005
- Postów
- 9 623
gaga pisze:KOBITKI NA GWAłT POTRZEBUJE PRZEPISU NA CIASTO PółKRUCHE
babo wstrętna czekałąm na przepis i się nie doczekała, więc było inne ciacho ;D
a jak się zamrozi to się nie pokruszy ;D
Ż
żużaczek
Gość
gaga ;D ;D ;D ;D jakbym miala to bym expresikiem dała... ale ni mom
dzis pieklam przekladana szarlotke kaliny
dzis pieklam przekladana szarlotke kaliny
Ż
żużaczek
Gość
taaaa k. jego mac. z masa budyniowa... ja na pi. diecie bezmlecznej jestem. dzis chciałam sobie humor poprawić i pinakoladka sie pocieszalam i nagle do mnie dotarło, że w tym h... tez jest mleko. szlag szlag szlag.........ohhhhhwwwwrrwrwrwrwrwrrwrwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ż
żużaczek
Gość
ja tym razem olałam sobie pieczenie tortów. Inne ciasta i owszem, ale torty zamówie - pisze torty bo jeden w nastepna sobote dla boguchy a drugi potem dla Bobo Witka
gaga
uzależniona
- Dołączył(a)
- 9 Maj 2005
- Postów
- 9 623
Ciacho dla Krzysia budyniowo-serkowe
Składniki
Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jaja, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe.
Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki waniliowe, 3 jaja, białko, budyń śmietankowy; polewa czekoladowa, wiórki kokosowe
Sposób przyrządzania
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Składniki
Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jaja, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe.
Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki waniliowe, 3 jaja, białko, budyń śmietankowy; polewa czekoladowa, wiórki kokosowe
Sposób przyrządzania
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Margarita i Amelka
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 25 Marzec 2006
- Postów
- 1 436
Ciasto półfrancuskie
3 szkl.mąki
1 szkl. kwasnej smietany
1 margaryna
Wszystkie składniki posiekać Ręka tylko lekko połaczyc troche rozwałkowac zwinać w kopertę i włozyc do lodówki na ok godz moze byc dłużej
3 szkl.mąki
1 szkl. kwasnej smietany
1 margaryna
Wszystkie składniki posiekać Ręka tylko lekko połaczyc troche rozwałkowac zwinać w kopertę i włozyc do lodówki na ok godz moze byc dłużej
reklama
Ż
żużaczek
Gość
Jabłuszka z cynamonem robi sie banalnie. Obierasz jabłka, kroisz na plastry, kostki jak tam wychodzi (oczywiscie bez ogryzka). Zagotowujesz, jak sie na wpół rozgotuja dodajesz cukru do smaku 9zalezy od jabłek czy kwasne czy nie, pare goździków, cynamonu tak, zeby pachniało. zagotowujesz i gorace do słoików. Słoiki zakręcasz i stawiasz do góry dnem.
Podziel się: