reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniówki gotują

Widzę ,ze przeważają słodkie przepisy no to ja zapodam przepis na buraczki proporcje tak mniej więcej dla 1-2 osób do obiadu
BURACZKI
20 dkg buraków ugotowanych i startych na tarce na grubych oczkach
ząbek czosnku
łyżka majonezu
łyżka ketchupu
Wymieszać . Jak byłam w ciąży to mogłam jeść te buraczki codziennie.Polecam!! Pod warunkiem ,że lubicie czosnek ;)
 
reklama
A ja też zamiast czegoś słodkiego, dam Wam rzepis na pyszną sałatkę:

-ananasy,
-kukurydza,
-20-30 dkg szynki
- cebulka marynowana
-ogórek konserwowy
-majonez
-sól, pieprz

Ananasy, szynkę i ogórka pokroić w kostkę, dodać cebulkę i kukurydzę, doprawić do smaku, dodać majonez.
 
Włoska zupa fasolowa Mafaldy
Namoczyć fasolę na noc albo z puszki ale lepsza namoczona.Rano fasolę do garnka trochę soli i gotować. Ja jeszcze dodaję piętkę od parmezanu to twarde nie nadające się zetrzeć, wtedy zupa ma taki aksamitny smak.
W międzyczasie na oleju z oliwek podsmażyć czosnek zmiażdżony ,później pomidory mogą być z puszkii włożyć to do garnka . Dodać pokrojoną marchewkę , seler naciowy, duuuuużo zielonej pietruszki , kostkę rosołową, sól, pieprz. Później dodać drobno pokrojone ziemniaki w kosteczkę (małą) a na 10 min przed końcem bardzo malutki makaron taki np w kształcie ryżu. Na talerzu posypać tartym parmezanem
 
Tiramisu
250 g serka mascarpone , każdy inny to już nie będzie włoskie tiramisu
4 łyżki cukru i 2 żółtka zmiksować na kogel mogel
Wymieszać z serkiem, na masę serkową kłaść biszkopty nasączone kawą , na wierzch posypać kakao (gorzkie)
 
finiak robię Twój mazurek na swieta. Mam go juz wklejonego w mój zeszyt - "Mazurek Finiaka" ;D Beda sie kiedys wnuki pytały o tego Finiaka,... oj beda :laugh:
 
Dziewczyny, jak się robi szparagi? Bardzo lubię, ale zawsze wychodzą mi takie "żylaste". Nie wiem czy źle obieram czy źle gotuję? Ratujcie, bo mam w lodówce i chcę jutro zrobić na obiad
 
arabella z tego co wiem, to trzeba je grubo obrac. Ja nie gotuje, bo nie lubię ale czytałam, ze grubo sie obiera.
 
reklama
Do góry