reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniówki gotują

a to moje pierogi z firanaczką
dsc021629af.jpg

reklama
Żużaczek jesteś niemożliwa, ja bym chyba przy drugim wymiekła - chyba faktycznie mocno chce Ci sie palic ;) ;D

żużaczku chyba faktycznie Cię pogięło ;) ;D ;D a tak swoją drogą to Cię podziwiam , że Ci się chciało , ja jeszcze leniwe zrobię ale pierogi to już trochę więcej kosztuje czasu i jest mi go szkoda , a dzisiaj od dawna nie zrobiłam obiadu i się odchudzamy z mężem bo mi strasznie tego ścierwa narosło na brzuchu :mad: :mad:

Czy mogę wasze przepisy umieścić w portalu www.babyboom.pl oczywiście z podaniem nicków autorek. Proszę ładnie. Szkoda byłoby żeby przepadły.pozdrawiam
aniaslu

Niedługo święta może Wam się przyda ten przepis
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

3szklanki mąki
1 kostka margaryny
2 łyżki cukru
5 żółtek
2łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z tych składników zagnieść ciasto , 2/3 ciasta ozłożyć na blachę ,1/3 zamrozić .

3 kostki sera śmietankowego - 75 dkg
1/2 szklanki cukru
1 jajo
1 budyń w proszku śmietankowy albo waniliowy, mały
1/2 kostki margaryny
Utrzeć najpierw margarynę,później cukier, jajo, ser , budyń.
Na ciasto wyłożyć masę serową na ser pokrojone brzoskwinie z puszki.
Na końcu ubić pianę z 5 białek ,które Wam zostały od zółtek dodanych do ciasta, z 1 szklanką cukru i wyłożyć na brzoskwinie.Najpierw ubić na sztywno białka!Później dodać cukier.
Na pianę zetrzeć zamrożone ciasto na tarce.Piec około 45 min .

Cześć dziewczyny!! Mam dla was bardzo fajny, łatwy, smaczny i szybki przepis na piersi po francusku:
Składniki:
Piersi z kurczaka - wedle potrzeby (ja za zwyczaj mam 4 bo mój mężulek to uwielbia)
2 duże cebule
sporo tartego sera
majonez
curry
Piersi kroimy na większe kawałki, obtaczamy w curry dodajemy majonezu tak żeby "pływały" i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Można zrobić dzień wcześniej a na drugi dzień je piec. Po wyjęciu z lodówki wykładamy na blaszkę, posypujemy pokrojoną w półtalarki cebulą, na to starty ser tak żeby to przykrył, na to jeszcze raz majonez i na koniec posypujemy curry. Pieczemy w lekko podgrzanym piekarniku, w tem. 170 st. około pół godziny. Wiem, że to kaloryczna bomba ale pycha i na imprezkę na ciepło jak znalazł! Smacznego!!

reklama
Do góry