reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Mój mąż mało zajmuje się Filipem bo jak wraca do domu to bawi się z Kuba. Taki mamy trochę podział na dzieci. Filipa kapiemy razem. Później mąż sam Kubę ogarnia wieczorem no bo ja z Filipem jestem. On robi głównie zakupy, W weekend odkurza i myje podłogi, Czasami powiesi pranie, Rzadko wyprasuje. Rano szykuje Kubę do przedszkola i go zaprowadza. Ale to się rzadko zdarza bo w styczniu był chyba tylko 4 razy. Wiec mój dzień wygląda tak ze jestem z dwoma w domu no i sprzątanie, zmywanie, pranie, prasowanie I codziennie obiad jest na mojej głowie. Mąż wraca najczęściej ok 17 to je obiad i bawi się ze starszym. A od 18 zaczynają się kąpiele.
A propo wyznaczania mężom. Mówię mojemu ze wprowadze seler i por do mojej diety i ze ma kupić. Bo do tej pory robilam rosół tylko na marchewce, pietruszkę i mięsie ze względu na azs Filipa. Napisałam na kartce "warzywa na rosol". Wiecie co kupił? ;-P

reklama
Jakie macie fajne gryzaki? Możecie coś polecić? Musze kupić przez internet i juz sama nie wiem który mógłby najbardziej odpowiadać Filipowi. Musze zrezygniwac z Większości plastikowych zabawek bo wklada wszystko do buzi i gryzie. A potem jest płacz jak nagryzie plastik swoimi dwoma kielkami. Jeszcze pluszowe się nadają ale mam mieszane uczucia co do nich Bo łapią kurz

Polcia z to nie Ty chciałaś ostatnio żeby córcia bardzie Cię potrzebowała?
Hehe tak to ja. Bardziej mi chodziło o dzień ale że się nie określiłam od razu to życzenie zostało spełnione ale w nocy[emoji23] [emoji23]

wniddf9hpcb059dp.png

Moja dziś z takim zacięciem gryzla smoczek od butelki ze myślałam że go odgryzie.
I zrobiła dziś coś przesłodkiego była u mojej mamy wyciągnęłam do niej ręce i mówię no chodź do mamy. I też wyciągnęła do moich rąk swoje aż nogami przebierała :)

wniddf9hpcb059dp.png

Mój odprowadza starsza rano do żłobka, wyrzuca śmieci, ogarnia wieczorem kuchnie, wkłada naczynia do zmywarki, rano je rozkłada do szafek. Sam sobie prasuje koszule i przy okazji ubranka córeczek ( duza stertę ubranek[emoji6]). Wieczorem tez sie dzielimy z kąpielą, zazwyczaj on kapie starsza, kładzie spać, czyta bajeczki. Często tez robi pranie i wiesza. Od dwóch dni odciągam mleko i mąż miał karmić i usypiać wieczorem, ale mała sie mocno buntuje. Zdałam sobie sprawę ze prawie pol roku tylko ja to robię, a obiecywałam sobie ze tak sie nie dam "uwięzić"[emoji6]. Nawet przy starszej mąż juz po 4 miesiącach ja usypiał. Oj, mama kwoka jestem, sama głupia uważałam ze tylko ja umiem, a teraz młoda nie chce nikogo innego [emoji57]. Oj, a mała potrafi sie wydrzec jak cos jej nie pasuje. [emoji36]. Jutro trzecie podejście [emoji6]

Agnes, moja dostala w prezencie gryzak zyrafa sophie. Lubi sobie ja podgryzac. Z tym ze drogie to cholerstwo jest, dobrze że dostała w prezencie.

No ja kupowałam Adasiowi pod choinkę Sophie ale az takiego szału na razie na nią nie ma[emoji6] najlepsze ze wszystkich gryzakow to pięści haha

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Też zastanawiałam się nad tą zyrafka ale ostatnio widziałam artykuł jak wygląda po przecięciu. To zbiorowisko pleśni. Najlepiej nie kupować takich piszczalek/ gryzak ów z otworem bo woda podczas mycia i wyparzania oraz ślina tam wlatuja i nie mają jak wyschnac do końca. Chyba ze macie takie bez dziurki?

reklama
Do góry