reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Codziennie robi juz kupki nawet dwa razy odkad jest na mm czyli od miesiąca. A wodniste od soboty. Zobacze jutro i sie umowie jak dalej tak będzie.

wniddf9hpcb059dp.png

reklama
Tośka już od dłuższego czasu je 3 razy dziennie 180ml oprócz tego kaszka 150ml no i obiadek z deserkiem. Zawsze na opakowaniu jest napisane dawkowanie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie u nas też tak pisze, ja uznałam że ta jedna kaszka jest zamiast porcji mleka. A obiadek i deserek jest oprócz tego no bo tam porównując miesiące się zmniejsza porcja więc uważam, że biorą pod uwagę, że dieta jest rozszerzana.

Ok dzięki no głodzi ć jej nie bede ile bd chciała to dam a jak wprowadze wiecej produktow to tez dam kaszke i obiadek. A kaszke jak robisz?

wniddf9hpcb059dp.png

Wiesz co ja mam z Bobovity porcji zbóż najpierw miałam kukurydziano - ryżową potem manną (obie bezsmakowe) i tam na nich jest napisane 150 -140ml wody plus łyżki stołowe kaszki, Tosia lubi jak jest gęstsza, bo my jej dajemy z miseczki łyżeczką, bo z butelki nie chciała, a nawet jak robię do miseczki to i tak musi być dla niej bardzo gęsta.

Polcia Kuba jadł 6 razy po 150 od tygodnia na noc zaczęłam dawać 180 i teraz już dostaje 2/3 razy dziennie 180 i 2/3 150. Ostatnio je 5 posiłków. Na opakowaniach są porcje ale to wszystko zależne od dziecka, głównie chodzi o to jeśli jest napisane 150 x 5 razy dziennie to daje nam 750, zeby poniżej tego nie schodziło ani tez nie zjadało 900 ale wszytko zależne od dziecka.

Musiałam edit bo się zakręciłam w tych porcjach już [emoji23] i wszystko mi się pomyliło.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie dostosuje do niej. Podejrzewam że raz zje 150 raz 180tak jak mówisz sierpniówka:)
Aza no bo właśnie wiem że można jakoś kaszke manne z mm musze poszukać na necie.

wniddf9hpcb059dp.png

Do góry