reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

No u nas to samo jakby sama myśl o drzemce ją denerwowala pospi chwilke i ok ale za niedlugo znowu zmeczona. Mąż ostatnio mi pomaga bo sama bym oszalała a jak bedzie miał wiecej pracy i sama mam każdą drzemke przerabiac no to nic nie zrobie i do tego sie wykoncze.

wniddf9hpcb059dp.png

reklama
Ona smoczek przy zasypianiu musi miec ale tylko chwila i wypluwa. W nocy wcale nie daje. Zawsze zasypiala sama. Czasem za pupcie polulałam i pieluszka przy buzi i było ok. Lub na boczku. A dzis o 12 zasnela na poczku a o 16 juz nie chciala i sie wyginala jak próbowałam. Jak ja kiedyś bolał brzuszek zasypiala na brzuszku na mnie i od razu odkładałam. Teraz wlasciwie nic jej nie odpowiada..

wniddf9hpcb059dp.png

u mnie tez tylko coraz gorzej z tym zasypianiem, tylko ja ukladam jak do usypiania i histeria, nie usypiam jej na sile histeria ze zmeczenia, pospi chociaz 15min i inne dziecko smieje sie gada zjada stopy itp zaraz sie zmeczy i tak w kolko, jakis dramat

Zjada stopy?? Juz? Mój jeszcze nie zauważyl że ma nozki;) ciagle ręce i zabawki w buzi...

Dzis mieliśmy szczepionki, samo szczepienie to placz przez chwilę, gorzej po paru godzinach;( szukanie pozycji w której nie będzie bolało;( i głupia pielęgniarka, pytałam czy mam dać paracetamol bo pamiętam że po tym szczepieniu zapobiegawczo polecają dać 3dawki a Ona ze nie nie trzeba chyba że będzie gorączka albo bardzo będzie mu ból dokuczal... no a jak już tak plakal to nie było opcji żeby zmusic do wypicia syropu bo by się zaksztusil chyba;( ech dobrze ze teraz 8m-cy spokoju

Nie wiem jak jest w Polsce teraz... ale w Anglii szczepienia są w 8,12 i 16tyt, potem dopiero po roku... w 8tyg były 3wklucia i doustnie na Rota, w 12 2wklucia i Rota i teraz znów 3... i najgorsze to jest MenB- meningokoki. Bo głównie po tym jest gorączka i właśnie bolesne nawet kilka dni

Hej, moja tez nie chce spac w dzień, tylko na spacerze usypia po 10 minutach płaczu. A no i podsypia przy piersi :/ i tez strasznie marudzi w dzień z niewyspania ale powiedziałam sobie ze nie będę jej bujać na rękach bo mnie plecy bolą. A to jedyna opcja zeby zasnela w dzien w donu. Nie macie problemów z kręgosłupem od tego noszenia?

Gosia a mowili Wam zeby przykladac sode na to miejsce po szczepieniu? Dzieki temu podobno mniej boli. Pneumokoki tez niebawem maja byc obowiazkowe w polsce.

n59y6iye227k1jnm.png

reklama
I u nas to samo z tym spaniem. Jedynie na spacerze sam zasnie ale to max 30 minut spi. A tak to marudzi i marudzi i zeby tylko z nim byc, nosic na rekach, bawic sie. Wiec teraz juz na nic nie mam czasu. Ale teraz przerwa swiateczna to i maz bedzie w domu to bedzie sie zajmowal malym :) a na swieta jedziemy do mojej mamy to i dziadkowie ponosza malego ;)

Do góry