reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ale wasze dzieci ładnie śpią w nocy :) U nas troszkę gorzej bo poszedł spać o 20, jedzenie 1, 4, 7 ale on zje posiedzi z pół godziny i marudzi, że chce spać :) A najlepsze że od kilku dni jak zje o 13 pójdzie spać pół godziny później to wstaje o 18 i to budzony przeze mnie. Więc na prawdę nie mam co narzekać :) Obym nie przechwaliła bo zbliża się kolejny skok :)
Postanowiliśmy z mężem pójść prywatnie do neurologa niech go obejrzy przed szczepieniem.
Polcia z tym przesypianiem nocy nie ma co się przyzwyczajać bo dzieci są bardzo zmienne. Pamiętam, że córka pierwszy raz przespała noc w okolicach 4 miesiąca, jakiś czas tak było a potem znowu zaczęła się budzić i ostatecznie dopiero w 8,5 miesiaca zaczęła przesypiać każdą noc (poza tymi kiedy wychodziły ząbki albo była chora). Tak samo mały, czasem obudzi się raz czasem dwa ale on chodzi spać o 20 a nie u niektórych z was o 22/23.
Kiedy mój maż w końcu będzie miał wolne....chyba w grudniu :p

Ostatnia edycja:
reklama
asiunia dobry pomysl, moja dostala darmowe 5w1 po tym jak neurolog zobaczyl wiec na plus tak to by ciezsze dla organizmu dostala bo ja w ogole o tych skojarzonych nie myslalam, wydawalo mi sie, ze te podstawowe najlepsze

a my dzisiaj do laryngologa trzymajcie kciuki :)

My skok na sto procent. Co tu się działo rano. Na rękach złe, bujać złe, w nosidle złe, w łóżku tragedia. Jest w nosidle i jedna ręka trzymam smoczek bo inaczej histeria. Ja się zabije dzisiaj. Mąż poszedł do pracy mimo, ze prosiłam kurna Mac żeby został i się wykurował bo później ja będę mieć przerabane ale kogo to interesuje. Ja mam matę bright starts polecam ze względu na czarno białe i czerwone wzory. Mały dobrze reaguje oczywiście nie dziś [emoji87] trzymamy kciuki Paper a Ty trzymaj żebym nie walnęła sobie w łeb.

Dziewczyny a co sprawdza neurolog? Moze i ja przed szczepieniem bym mala zapisala, hmm... Paper daj znac co Tobie doeadca odpowie. Ja z dwoch piersi rano dalam i je oproznila i pewnie zaraz znowu bedzie chciala.. i tak caly dzien[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Sierpniowka trzymaj sie. U mnie tez sie dzis dzien ze 100% uwagi dla malej zapowiada. Siedze i jej macham zabawkami i jakos siedzi... ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
odruchy itp panowanie nad cialkiem jak tam mozg tym wszystkim steruje a ja o 8 nakarmilam z jednej i teraz z tej samej dalam bo jakos jak sie kapalam wydawala mi sie pelna moze nieefektywnie jadla

i siedze z umalowanym jednym okiem w turbanie z mokrymi wlosami w staniku i majtkach karmiac a za 20min powinnam wychodzic [emoji23]

Uf a my po wizycie kontrolnej, mamy dawać dalej witaminę C i czyścić nosek, ale nie musimy już inhalować. Troszkę jeszcze pokasłuje, ale już jest ok. Kamień spadł mi z serca. Wczoraj skończyła 11 tygodni, a dziś na wadze 5700g, to chyba nie za dużo?

1476695531-1d1mld.jpeg
prawie 3 miesiace i prawie 6 kilo to troche ponad 50 centyl wiec idealnie wg mnie

niestety ma plyn w uszach :(

reklama
no narazie nic bo malutka jest za miesiac kontrola moze cos sie wchlonie bo jakby byla duza to sterydami sie osusza no i moze slabiej slyszec przez ten plyn ale nic sie nie poradzi

Do góry