reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja daje rumianek bo moj maluszek mial problem z brzuszkiem. Daje normalny nie tan dla dzieci. Tylko szybko torebke wyciagam zeby za mocny nie byl. U mnie lekarze mowia ze sie wcale nie dopaja dzieci nawet jak sa mm karmione.
Co do szczepien to tutaj wogole na gruzlice sie nie szczepi

Byłam u lekarza, skorzystałam z okazji że było zastępstwo i przyjmował pediatra ten do którego ja jeżdżę prywatnie do innej miejscowości:)
Mała zdrowa, gardło czyste, resztki kataru.
Jeżeli chodzi o siusiu to może tak być że nie robi jak śpi ale potem trzeba obserwować czy zrobi. Dziaselka kazał smarować dentinoxem bo okropnie się slini i zaciska mi cycka jak je.
Jak badał okolice serduszka to mówił że jakiś mięsień się naciąga ale to zanika, absolutnie się nie martwić , bo nie ma czym.
Jedno mnie wkurzylo, dałam przy okazji zaświadczenie od neurologa pielegniarce bo jak byłam na badaniu to dr mówiła że napięcie mięśniowe jest na górnej granicy i dała mi zaświadczenie na lepiej oczyszczona szczepionke, ponoć nie do końca czysta ale lepsza od tej zwykłej( ksztusiec) a pielęgniarka spojrzała dziwnie i zapytała kto mnie kierował do neurologa, więc mówię że sąma poszłam, a ona że no zobaczymy jak pani doktor wróci z urlopu to zadecyduje jaka to ma być szczepionki i wtedy wyszedł ten lekarz i pyta o co chodzi a ona pokazała mu to zaświadczenie i szepnela- no wie doktor z czym to się wiąże...on popatrzył na mnie uśmiechnął sie, pomachał na dowidzenia i poszli.
Głupia jestem bo teraz siedzę i myślę o co chodzi dlaczego nie stanęłam i nie zapytałam z czym ma się wiązać? Jak zadzwonią do mnie z ośrodka na szczepienie to najpierw zapytam czym będziemy szczepic...cholera tak się cieszyłam że dostałam to zaświadczenie a oni co? Nie wiem o co chodzi!

beata u mnie taka sama sytuacja ze szczepionka z tymi czasteczkami co pisalam to o ksztusiec chodzi, a o co im moglo chodzic to nie wiem ale te normalnie platne sa a tak to na nfz moze jakas lipe maja albo limity albo grom wie co, ze niechetnie

To jakieś chore jeden lekarz daje zaświadczenie dla drugiego a ten nie zaszczepi bo coś tam... no zobaczymy jak wróci szanowna pani dr z urlopu co zadecyduje

Beata no to dobrze że wszystko w porządku i że z tym siusiu tak może być. Moja poźniej normlanie sika.

NIe wiem o co to mogło chodzić.. a jak się nazywa ta szczepionka na którą dostałaś zaświadczenie?

U nas tez nie szczepi się na gruźlicę. Agata moich cycków nie chciałabyś zobaczyć , uwierz [emoji23] widziałam snapy, powiedz jakim cudem masz taki porządek w domu? I jeszcze czas spokojnie zjeść paczka ? Zazdroszczę. Jakub dziś ma kryzys jakiś. Płacze ciagle, wpada w histerie, nie wiem co jest grane. Ani to kolka, ani brzuszek.. nie mam pojęcia. Ja się przeziębiłam bo chodzę w skórze bo tylko w niej się dopinam , poszliśmy na spacer i znów zmokłam. Mam 37,5 mogę wziąć paracetamol chyba normalnie i karmić ?

reklama
Beata ja myślę , że jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze, pewnie nie lubią sponsorować. To chyba chodzi o to, że te 5w1 i 6w1 to jest ksztusiec bezkomorowy czy coś takiego, bardziej oczyszczony, nam rehabilitantka też poleciła właśnie 5w1 z tego względu, Ale nam jako wczesniakowi i tak należy się bezpłatnie, ale narazie się nie wybieram :-) tu jest jedna szczepionka i niby mniej tych metali niż w trzech odzielnie , bo wtedy w każdym cos z tych brudów się znajduje. No chyba, że jest zupełnie osobno ten ksztusiec jakiś aceluarny czy coś. Eh szczepienie to naprawdę temat rzeka!

Do góry