reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moja lubi spać na brzuszku. Główkę podnosi jak jej się chce. Czasami to tylko podnosi aby obrocić na druga stronę bo przeważnie spi na tym brzuchu.
No a moja chybaj uż zaczyna chwytac ode mnie choróbsko. Coraz bardziej wydaje mi się, że zaczyna kaszleć. Chociaż staram się nie kaszlec na nią. :/ Chyba to nieuniknione.

reklama
Dominika super masz pediatrę, ja w szpitalu zaszczepiłam, choć biłam się myślami... teraz jeszcze nie szczepiony, i jak już kiedyś pisałam nie spieszy mi się ;) ze starszym też wszystko odwlekałam , niektóre dawki nawet po pół roku i lekarz na szczęście nie marudził, tylko pielęgniarki bardziej właśnie, kilka upomnień z przychodni dostawałam, ale jakoś mnie to nie przerażało :)

Mój też nie szczepiony w szpitalu i zamierzam odwlekac szczepienia aż będzie miał przynajmniej 3 miesiące synek.A córeczkę szczepilam 3w1 bo takie też można było kupić a pozostałe szczepionki osobno.Te darmowe szczepionki 3w1 są nieoczyszczone.Bo to na pewno nie chodzi o ilosc wkloc.Dlatego ich nie wybrałam.

Tuptup, a jakie problemy są po tych skojarzonych?
jakaś z dziewczyn niedawno przytaczała link do artykułu poza tym też po znajomych zbieram opinie jedna znajoma miała problem z napięciem mięśniowym u synka po szczepieniu 6w1 9 miesięcy go rehabilitowała inna podejrzewa że szczepienie ma związek z zespołem Aspergena który ma jej syn. niby nic nie jest potwierdzone ale zawsze ziarnko niepewności jest zasiane. Starszego syna szczepiłam darmowymi i wszystko było ok bez przebojów typu gorączki tym podobne.
a co z dodatkowymi ??? ja chce zaszczepić małą na pneumokoki

Nie lubię czytać o tych szczepieniach, człowiek sam nie wie comlepsae dla dziecka ja szczepilam skojarzonymi dlatego ze maja o wiele mniej rtęci od zwykłych. Następne szczepienia na koniec października i juz jestem cała zestresowana;-/ paper moje cycki beda flakami po tym odsysaniu, juz mam dwa naleśniki wiszące;-// wymęczone ze hoho. Poczekamy do tego 18, no chyba ze zacznie bardziej ulewac to prywatnie pojde. Narazie sie troche uspokoiło. Mała cos marudzi dzisiaj, teraz mi zasnela wkoncu;-)

Dajecie coś do picia dzieciakom. Ja miałam herbatkę koperkowa z hippa,ale gdzieś wyczytałam ze nie powinno się dawać kopru małym dzieciom tym bardziej chłopcom bo coś tam się wytwarza. Widziałam też taka sama rumiankowa, tyle ze rumianek podobno uczula. Wody nie chce za bardzo pic.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja karmie tylko mm, więc daje wodę, bo podobno bez podawania to jakby dziecko tylko jadło a nie piło. Druga sprawa czyści sobie w ten sposób wnętrze buźki.

reklama
ja czasami daje wodę. czasami włlaśnie jak jest po jedzeniu i marudzi. Myslałam o kupnie herbatek ale one mają cukier w sobie. Dawałm jej jeszcze rumianek zwykły. Nic jej nie było po nim.

Do góry