reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja daje rumianek bo moj maluszek mial problem z brzuszkiem. Daje normalny nie tan dla dzieci. Tylko szybko torebke wyciagam zeby za mocny nie byl. U mnie lekarze mowia ze sie wcale nie dopaja dzieci nawet jak sa mm karmione.
Co do szczepien to tutaj wogole na gruzlice sie nie szczepi

Byłam u lekarza, skorzystałam z okazji że było zastępstwo i przyjmował pediatra ten do którego ja jeżdżę prywatnie do innej miejscowości:)
Mała zdrowa, gardło czyste, resztki kataru.
Jeżeli chodzi o siusiu to może tak być że nie robi jak śpi ale potem trzeba obserwować czy zrobi. Dziaselka kazał smarować dentinoxem bo okropnie się slini i zaciska mi cycka jak je.
Jak badał okolice serduszka to mówił że jakiś mięsień się naciąga ale to zanika, absolutnie się nie martwić , bo nie ma czym.
Jedno mnie wkurzylo, dałam przy okazji zaświadczenie od neurologa pielegniarce bo jak byłam na badaniu to dr mówiła że napięcie mięśniowe jest na górnej granicy i dała mi zaświadczenie na lepiej oczyszczona szczepionke, ponoć nie do końca czysta ale lepsza od tej zwykłej( ksztusiec) a pielęgniarka spojrzała dziwnie i zapytała kto mnie kierował do neurologa, więc mówię że sąma poszłam, a ona że no zobaczymy jak pani doktor wróci z urlopu to zadecyduje jaka to ma być szczepionki i wtedy wyszedł ten lekarz i pyta o co chodzi a ona pokazała mu to zaświadczenie i szepnela- no wie doktor z czym to się wiąże...on popatrzył na mnie uśmiechnął sie, pomachał na dowidzenia i poszli.
Głupia jestem bo teraz siedzę i myślę o co chodzi dlaczego nie stanęłam i nie zapytałam z czym ma się wiązać? Jak zadzwonią do mnie z ośrodka na szczepienie to najpierw zapytam czym będziemy szczepic...cholera tak się cieszyłam że dostałam to zaświadczenie a oni co? Nie wiem o co chodzi!

beata u mnie taka sama sytuacja ze szczepionka z tymi czasteczkami co pisalam to o ksztusiec chodzi, a o co im moglo chodzic to nie wiem ale te normalnie platne sa a tak to na nfz moze jakas lipe maja albo limity albo grom wie co, ze niechetnie

To jakieś chore jeden lekarz daje zaświadczenie dla drugiego a ten nie zaszczepi bo coś tam... no zobaczymy jak wróci szanowna pani dr z urlopu co zadecyduje

Beata no to dobrze że wszystko w porządku i że z tym siusiu tak może być. Moja poźniej normlanie sika.

NIe wiem o co to mogło chodzić.. a jak się nazywa ta szczepionka na którą dostałaś zaświadczenie?

U nas tez nie szczepi się na gruźlicę. Agata moich cycków nie chciałabyś zobaczyć , uwierz [emoji23] widziałam snapy, powiedz jakim cudem masz taki porządek w domu? I jeszcze czas spokojnie zjeść paczka ? Zazdroszczę. Jakub dziś ma kryzys jakiś. Płacze ciagle, wpada w histerie, nie wiem co jest grane. Ani to kolka, ani brzuszek.. nie mam pojęcia. Ja się przeziębiłam bo chodzę w skórze bo tylko w niej się dopinam , poszliśmy na spacer i znów zmokłam. Mam 37,5 mogę wziąć paracetamol chyba normalnie i karmić ?

reklama
Beata ja myślę , że jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze, pewnie nie lubią sponsorować. To chyba chodzi o to, że te 5w1 i 6w1 to jest ksztusiec bezkomorowy czy coś takiego, bardziej oczyszczony, nam rehabilitantka też poleciła właśnie 5w1 z tego względu, Ale nam jako wczesniakowi i tak należy się bezpłatnie, ale narazie się nie wybieram :-) tu jest jedna szczepionka i niby mniej tych metali niż w trzech odzielnie , bo wtedy w każdym cos z tych brudów się znajduje. No chyba, że jest zupełnie osobno ten ksztusiec jakiś aceluarny czy coś. Eh szczepienie to naprawdę temat rzeka!

Do góry