reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Beata no to dobrze że wszystko w porządku i że z tym siusiu tak może być. Moja poźniej normlanie sika.

NIe wiem o co to mogło chodzić.. a jak się nazywa ta szczepionka na którą dostałaś zaświadczenie?
Tj to pierwsze szczepienie po 6 tyg tylko ja przeciagnelam jak mogłam. Neurolog mówiła że wypisuje zaświadczenie na trochę lepiej oczyszczona szczepionkę niż ta co miałaby dostać

reklama
dziewczyny pomocy!!

moj wozek jest strasznie duzy, na spacery super ale jak komunikacja mam gdzies pojechac to koszmar, kupilabym cos malego zeby z mala moc sie po miescie poruszac sprawnie i teraz pytanie - jest sens kupowac gondolke jak ma 2 miesiace? do konca zimy raczej wyrosnie, nie? jest jakies rozwiazanie posrednie miedzy gondolka a spacerowka z ktorego moglaby juz teraz korzystac? ja dopiero w ciazy sie dowiedzialam, ze gondolka to gondolka wiec kompletnie zielona jestem

Mówicie dziewczyny, że kp jest tanie :p He he obalę tą tezę :) Gdybym przeszła na mm byłoby taniej a tak miesięcznie zużywam 8 buteleczek Delicolu (kupowałam po 27 zł), dwa zagęstniki (po 20 zł sztuka) i dwa Espumisany 100 (chyba koło 25 zł) :) To dopiero jest oszczędność :p Do tego ściąganie mleka 8 razy na dobę średnio po pół godziny, dobrze, że mąż w nocy karmi małego bo tak chyba musiałabym z godzinę czasu poświęcić na wszystko.
Jak jesteście chore trzeba karmić, bo wytwarzacie w tym czasie przeciwciała i dziecko dostanie je z mlekiem :)
Filipek też waży około 6 kg, ma 10 tygodni a urodził się z wagą 3340. Głowę podnosi pięknie, muszę zrobić zdjęcie mojej dwójce w takiej pozycji, bo oczywiście jak córka zobaczy że mały leży na brzuszku ona również tak chce :)
Filip też jeszcze nie szczepiony, bo dalej w nosie coś mu siedzi, wstepnie umówiłam się na przyszły wtorek ale jak mu nie przejdzie nie zaszczepię...
Jeśli chodzi o włosy powoli zaczynają wypadać, tego etapu po porodzie nie da się ominąć niestety...
Paper a może jest możliwość dokupienia do twojego wózka lekkiego stelażu. Do naszego Navingtona jest stelaż finn który wygląda jak parasolka. Sprawdź czy Twój model nie pasuje do tego stelażu.
Mamakulka wody można dać dziecku tyle przez cały dzień ile wypija jednorazowo mleka. Więc jeśli wypija dajmy na to 120 ml to przez cały dzień może tyle wody wypić.

Ostatnia edycja:
My dzis po bioderkach wszystko oki mała bedzie zgrabną laską:p
Ja dałam wode ze dwa razy na czkawke ze trzecim i czwartym cwaniara orientowała sie ze to nie mleko i juz nie chciała pić.
Jaa tez mam duzy i ciezki wózek masakra jakaś ale czekam na spacerowke ktora tez duza wiec dokupie na wiosnę małą jakąś.
A dzis prawie caly dzien sobie ogladam serial Gotowe na wszystko sa odcinki na playerze od początku a kiedyś bardzo lubiłam ten serial wiec bedzie co robic w zimne i brzydkie dni:)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie ja zdobyłam chustę od cioci ale jakoś nie potrafię jej wiązać, nie mam cierpliwości za bardzo. Mojej cioci przyjaciółka jest doradca chustowym właśnie i doradziła mi zakup nosidła bondlino i doszło.. to dopiero trudno zawiązać! Potem popróbuje jeszcze. Nie dość, ze tyle kasy to musisz się trudzić z wiązaniem [emoji85]
Hej sierpniowka, a jaki dokładnie masz typ nosidla bondolino? Tez musze się zaopatrzyć w jakieś nosidlo lub chustę bo niedługo ręce mi się urwa od noszenia. Zastanawialam sie nad chusta, ale obejrzałam filmik na YouTube i jak dla mnie za skomplikowana zeby w pojedynkę ja założyć. A większość nosideł z tego co czytałam jest dla dzieci które juz siedzą :(

Mój wózek też jest ciężki, jak jadę coś załatwić to biorę tylko stelaz, a sporadycznie jeżdżę bo z maluchami ciężko. Chętnie przyjechałabym się autobusem bo mój 2- latek jeszcze nie jechal i ciekawa jestem jego reakcji. Na wiosnę będę chciała kupić jakaś lekka spacerowke i tu będzie wielki problem bo nie orientuje się za bardzo w tym temacie.

Zapaliłam papierosa. Obrzydliwy nawet całego nie dałam rady , fuja.

A wszystko dlatego , że atakuje mi drugie ucho. Bałam się zakropic jak cholera bo tamto po zalaniu kroplami jest zatkane i 100 procent głuche od tego. I jakbym ogluchla na oba to jakaś kaszana masakryczna ale jest ok. Tzn słabo , że atakuje ale zakropione i słyszę.

Kupiłam drugi bujak. Do 18 kg i jest supcio heh 20 zł :D
1476300953060.jpg

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476300953060.jpg
    1476300953060.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 247
Asiunia ten delicol tez finansowo mnie wykończy. Middayjoy ja mam chustę od cioci ale zrezygnowałam z nauki, mam za mało cierpliwości [emoji23] mam bondolino popelina, doradca polecił bo jest od pierwszego dnia życia właśnie bez żadnych wkładek. Jedno z najlepszych podobno. Kulka mmm... zazdrość tego papierosa. Dziewczyny fajne macie te bujaki, ja mam taki babybjorn za kupę kasy ergonomiczny i jak mały się rusza to sam się chwieje ale Wy te ruchome macie fajniejsze [emoji5]

mamakulka mam identyczny tylko, ze z czerwonymi nozkami zamiast zielonymi

co do fajka moze to i lepiej ;)

wyslalam mamie fotki z kapieli malej odeslala mi moje jak 2-3mc mialam no prawie identyczne wiec sa szanse, ze podobna do mnie wyrosnie tylko jasna :D

jutro jedziemy na badanie cisnienia w uchu kazali po tym szpitalu sprawdzic, jak jej ostatnio grzebali w uszach to darla sie tak, ze az ciemiaczko sie zapadlo wiec szykuja sie super atrakcje

reklama
Asiunia u mnie to samo z tym karmieniem, nie pomyslałam ze na kropelki tyle pieniędzy idzie a w sumie racja bo ja jeszcze dodatkowo biorę probiotyk za 30zl i muszę gotować osobny obiad dla siebie;-/ paper a nie myślałaś o tym zeby wpinać fotelik w stelaż jak wychodzisz gdzies na krótko? Ja mam gondole mutsy jest super skrętna, łatwo sie składa, mało miejsca zajmuje i mam zamiar używać jej przynajmniej do stycznia. Sierpniowka paczki to uzależnienie, jem codziennie, co do sprzątania jestem szybka;-) pozatym Marcysia jest dobrym dzieckiem, karmienie zajmuje nam 10-15 minut, zmiana pieluchy, pogadam z nia godzinkę i przeważnie zasypia. Jak spi ja sprzątam, gotuje. A druga sprawa organizacja, na bieżąco dużo rzeczy a generalne porządki co dwa-trzy dni;-) ja nie usiądę jak jest bałagan, do tego stopnia ze jak poodciskane palce sa na lodowce muszę wstać i wytrzec:-/ ale tez miewam gorsze dni;-p teraz jest wiecej czasu bo jak taka pogoda to na spacery nie chodze..

Do góry