reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

sierpniówka położna kazala odstawić mi nabiał i podać delicol bo mówiłam jej że dużo krzyczy to przypuszczenie kolek dała.

Agata paskudnie się zachowali goście z tym alkoholem, brak kultury i narazili was na koszty. Twoja malutka nie toleruje nabiału? Jak to u niej wykryłaś? Jakie miała objawy?

Znów mi się obudził o 3 i nie mógł zasnąć do 4:20...na dodatek krzyczy przy zmianie pieluchy w nocy jakby go ktoś wrzątkiem polał. Już nie wiem jak go przestawić z tym spaniem..

reklama
asiunia kurcze to juz nie wiem, ja mam zapisana tylko suplementacje d, w przychodni jak im dalam wypis ze domiesniowo dostala to tylko dostaje po wizytach dalsze karmienie piersia na zadanie i sumplementacja wit d to co nikt z nich nie wie, ze i tak wit k trzeba dawac?

moja dzisiaj lezala przy cycku od 2:30 do 4:30 przy jednym potem do 7 z kawalkiem przy drugim, na chwile usypiala zaraz sie budzila z placzem chwile walczyla zeby cos pojesc zmeczona zasypiala i za chwile to samo nie mialam jak jej odlozyc nawet, kolo 8 udalo sie jej najesc i pospala do 9 prawie potem ja brzuch obudzil, przebralam itp znowu zaczela sie domagac dalam co mialam i przekazalam tacie na chwile, chyba dzisiaj z nia poleze jak z noworodkiem niech rozkreca.. co ja najlepszego zrobilam no czuje sie jak wyrodna matka

Dziewczyny mi polozna powiedziala, ze jesli karmie piersia i tylko dokarmiam mm to dawac wit K co drugi dzien a jesli samo mm to juz mozna calkowicie odstawic bo ona jest w mleku.

Agata wlasnie oglądałam snapa, mała wyglądała przepięknie [emoji8] świetny tort i babeczki, całkowicie w moim stylu [emoji5] okropnie się zachowali z tym alkoholem , nie dziwie się, ze sie tak wkurzyłas ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam Was zapytać, może któraś wie...jeśli mój mały okaże się że ma tą alergię na nabiał to jakie mm mogę mu podawać?

Mika mój brat miał to lekarz zalecił mm sojowe.

Agata no ja bym się nie zgodziła na ten alkohol. Skoro tak postanowilas to czystym chamstwem było zamawianie przez nich wina czy wódki.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, odnośnie witaminy K, to my też po zastrzyku 1mg domiesniowo po urodzeniu w zaleceniach ze szpitala nie mamy dalszej suplementacji. Specjalnie o to dopytywalam się jeszcze na kontroli w przychodni przyszpitalnej tydzień po opuszczeniu szpitala i potem naszej pediatry. Zaczęłam teraz o tym czytać w necie i chyba jakieś dyskusje są odnośnie suplementacji ale polskie towarzystwo neonatologiczne wg tego co wyczytałam nie zaleca dalszej suplementacji Link do: Witamina K - nowe zalecenia! - Dobrze Urodzeni
Juz nic nie wiadomo :)

Paper
cyt.
"Wodniak jądra u niemowlęcia to nagromadzenie płynu między osłonkami jądra, a konkretnie między błoną otrzewną a błoną surowiczą. Płyn ma objętość od kilkudziesięciu do kilkuset mililitrów i ma kolor lekko brunatny lub bursztynowy."
W przypadku, jeśli u noworodka pojawia się wrodzony wodniak jądra, dzieje się tak wskutek niezrośnięcia się wyrostka pochwowego. Powinien sam przejść po zrośnięciu się wyrostka, około roku lub dwóch po urodzeniu."

także grunt być dobrej myśli :)

reklama
Do góry