reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dominika ja już połowę kocyków z pepco wykupiłam bo mój Wiktor lubi sobie na nie porzygać :D

Sierpniówka delicol poleciła mi położna ze względu na krostki i częsty płacz, w poniedziałek przyjdzie go oglądać to mi powie czy to alergia czy trądzik.

Papercut niezła faza z tą miętą, nie wpadłabym że może zaszkodzić. Na szczęście od porodu nie wpadłam na pomysł by ją pić. Ewentualnie melisę...ale nie słyszałam by była ona szkodliwa.

Mamakulka mój też śpi od 21:30 a ja usnąć nie mogę :p i na dodatek przewiało mnie więc telepię się pod kołdrą z gorączką.

Dziś zamiast małego męczyć i trzymać na silę, dałam mu pospać 19:45-20:30 i na śpiocha wzięłam go do kąpieli, o dziwo pomimo wybudzenia był mniej marudny niż zwykle, powrzeszczał tylko przy czyszczeniu nosa i szybko zasnął z powrotem, a po 40minitach obudził się na mleko i znów padł nawet bez bujania, jakieś cuda;) czuje że za to noc będzie paskudna...

Dziewczyny poratujcie, bo czyszczę małemu nos dwa razy dziennie, rano i przed snem a po 3:00 zawsze zaczyna charczeć pomimo że gilów brak. Słyszę że ma jakąś wydzielinę z tyłu nosa/ w gardle. Jak mogę mu pomóc? Taki mały przecież nie odkaszlnie tego :(

reklama
Dziewczyny poratujcie, bo czyszczę małemu nos dwa razy dziennie, rano i przed snem a po 3:00 zawsze zaczyna charczeć pomimo że gilów brak. Słyszę że ma jakąś wydzielinę z tyłu nosa/ w gardle. Jak mogę mu pomóc? Taki mały przecież nie odkaszlnie tego :(

Mika ja miałam tak u swojej jak piszesz . Zaczęłam dawać tą sól fizjologiczną zamiast wody morskiej i stosowałam ten aspirator do odkurzacza. MImo że nic w sumie nie wychodziło do niego. Pod noskiem smarowałam maścią majerankową i później oklepywałam ją. Do tego w kropelkach podawałam witminę C ( zaleciła mi pediatra) Przeszło chyba po tej soli fizjologicznej. Ale trwało długo z dwa tygodnie chyba tak. Ale nie wiem czy to akurat się już kończyło jednak po dwóch dniach stosowania soli było lepiej.

Dziewczyny, jak byłam na szczepieniu wczoraj to lekarka wykryła u Adasia wodniaka jąderka lewego,ponoć w większości przypadków wchłania się to dziadostwo do Roczku, jak nie, to wtedy dalsza diagnostyka, ale na razie mamy się nie martwić się na zapas ...czytałam o tym i tak piszą jak lekarka mówi . ....
wiecie że ja nawet nie zwróciłam uwagi ze te jąderko lewe ma większe hmm...

Mamakulka przyznaj się czym naszprycowałaś Ignasia że tak cudnie pozuje na śpiąco :p
Dominika cudna gromadka, śliczne dzieci :) podziwiam, jak Ty wszystko ogarniasz :)

Mika, krople Delicol w żadnym wypadku nie przyniosą poprawy przy podejrzeniu skazy białkowej. To enzym którego brak dziecku aby rozłożyć cukier mleczny, który bez laktazy fermentuje w jelitach i dziecko ma kolki.

Paper nie mogłam z Twojch snapow, z rym bujaniem macie nie lada atrakcje! Z ta mięta tez nawywijalas, ja akurat nie piłam. Dzisiaj to by mi sie przydały z 3melisy! Pieluchy zmieniłam na 3 i jest lepiej, nic nie wylatuje bokiem;) jakos przetrwaliśmy chrzciny, cały dzien mega dużo latania, ja niewyspana, mała jak na złość problem z brzuszkiem. Usnęła mi w domu ze ubierałam ja na śpiocha. A w kościele płakała na całego, przestała przy laniu woda i ksiądz sie śmiał ze wypędził z niej zle duchy;-D w knajpie głośno, harmider, wyobraźcie sobie ze zaprosiliśmy rodzicow bez dzieci-znajomych. Ja patrzę pod kościołem a obi przyjechali z dzieciakami (nastolatkami) a sala w ktorej było przyjęcie nie miała miejsca na wiecej niż 22 osoby i przy zapraszaniu gości kierowaliśmy sie tym ze nie bedzie miejsca dla nich. Na zaproszeniu byli tylko rodzice. I oczywiście zamieszanie, brakowało miejsca, wcisnęli ich po bokach, było ciasno i najgorsze to usadzenie na początku. Co za beszczelnosc! Byłam tak wkurw** zjebali mi humor na maxa! Mała marudna do tego, ale jakos przetrwaliśmy troche pospala, troche na ponosili wszyscy na zmianę. W ogóle założyłam sobie ze nie bedzie alkoholu a goście sobie zażyczyli (miało byc tylko wino do obiadu) innawet wódkę pili:-( rachunek nam wyszedł o 700zl większy przez ten alkohol.. Brak slow momentami;-/ no ale pozatym jestem zadowolona:-) tort był przepiękny i zamowilam babeczki które były przepiękne! Zdjęcia wrzucę jutro na e-mail;) oczywiście mała mnie obrzygala i siebie;) ale jestem happy bo jadłam wszystko, odessalam pokarm a podałam jej raz sztuczne;) fajnie tak pojeść wszystko tym bardziej tort jak ja juz tak długo na tej diecie bez nabiału!

Mamakulka jakim mlekiem wkoncu dokarmiasz Ignasia? Ja podaje ta witaminę K, ale na początku dawałam co drugi dzien bo mała była po niej nie spokojna;-/

reklama
Dian_a ja mialam termin na 27 sierpnia a urodzilam 16. Brzuch mialam bardzo duzy. Ale ja mialam bardzo duzo wod plodowych. A maly wazyl 3.57kg. Brzuch nawet szybko zniknal tylko taka falda skory nad blizna po cesarce zostala. Nie wiem jak sie tego pozbyc

Do góry