reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Nie dostałam jeszcze okresu i właściwie nie wiem kiedy dostane bo karmie piersią . Musze sie dowiedzieć co i jak. Na razie nie planuje dzieci, może kiedyś tak ale w tej chwili mam jedno i jest wporzo.

Dziec mi się obudził o innej porze niż zazwyczaj. Niech to nie będzie sygnał , że będzie teraz szatanem. Poza tym charczy mu coś w kichawce, aspirator plus woda morska nie dają rady. Mam ostatnia wizytę położnej to może coś ogarnę.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a moja tak steka, ze spac nie moge a tego njjak uciszyc sie nie da [emoji42] a jak steka brzmi jakby chrypke miala czy to mozliwe? ja mam katar i troche mnie zaroki bola ale ona ani temp nie ma ani nic tylko jakies dziwne dzwieki

Moja wczoraj w nocy miala niby katar ale teraz sie zastanawiam czy to sie cos np nie ulalo i tam zaleglo bo jak wstala nastepnym razem to juz go nie bylo, a tez tak charczala oddychajac.

Wczoraj padlam na twarz, cos jej sie poprzestawialo i od godz 14 do 22 nie spala. Miala krotkie drzemki ale po chwili sie budzila i szukala smoczka lub czegos do ssania, a jak jej dawalam to go wypluwala i pare razy niemal odruch wymiotny miala po tym jak jej go wsadzilam do buzi! Zupelnie sobie nie mogla dac rady z usnieciem bez smoka.. mam nadzieje ze dzisiaj zacznie go ssac spowrotem, bo bez niego to ostatnio ani rusz :/ ze smokiem inne dziecko. Juz nawet pomyslalam ze moze za zimny jest i dzisiaj do cieplej wody przed podaniem jej wloze, bo nie wiem o co chodzi.

Jedynie w nocy zawsze taka zaspana ze nic do usniecia po cycu nie potrzebuje. Ja wspolczuje tym dziewczynom ktore maja tak codziennie. Juz wczoraj po 20 to oddalam ja mezowi do noszenia bo tracilam cierpliwosc i myslalam ze sie zaraz rozplacze[emoji14]

Dziewczyny czy liczycie ile razy Wasze maluchy dziennie jedza? Ja zaczelam po szpitalu kontrolowac czy jest minimum te 8 karmien ale odkad daje jej bardziej na zadanie i raczej nie budze to czasami wychodzi 6, 7, ostatnio rzadko 8. Chyba ze liczyc takie krotkie co tam chwile possie... nie wiem czy tego zapisywania nie olac, bo stresuje mnie tylko, ale z drugiej strony jak sie lekarz pytal co i jak z jedzeniem to mialam wszystko zapisane w tel.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ja zapisuje od wyjscia ze szpitala, najpierw bylo kolo 15 pozniej kolo 12 teraz jest najczesciej 9 czasem 8 albo10 mysle, ze warto sie orientowac ile tego jest chociaz jak dobrze przybiera to chyba bez wiekszego znaczenia tak na prawde

musialam ja grucha zaatakowac bo ulala nosem i taki straszny dzwiek przy oddychaniu byl ze od razu sie poderwalam, wyjatkowo nie plakala przy odciaganiu tego mleka z nosa i juz spi w kompletnej ciszy

***** sezon przeziębień... nie chce żeby Igi miał katar.

Cholera dzisiaj auto jedzie w trasę wiec dwa czy trzy dni wyjęte z życia bo prywatne sprzedane i szukamy nowego.

Tak sobie myślę , że Igi tez wczoraj nie spał cały dzień w sumie prawie z tym , że on z tych nie płacących jest i jak nie śpi to np na macie się edukuje[emoji14] albo w bujaczek go wsadze i kontempluje albo mu hardkor punka puszczam i stawiam przy tv żeby mu promieniowanie dna zmieniło i żeby mu kineskop na plecach wyrósł!

@papercut haha :D tez mam problem bo nie wiem co mu spiewac,sprobuje "hej sokoly" :D u mnie byl juz alfabet po angielsku (ta piosenka), i "gdzie sie podzialy tamte prywatki" :D ja nigdy stycznosci z dziecmi nie mialam i slabo u mnie z repertuarem :D

Nati spróbuj Behemota :D ewentualnie slipknot.

Papercut no raczej. Spaliłam wszystkie czapki żeby nie kusilo mnie do zakładania :D a z tym dna to serio tak powiedziała.

U mnie masakra! Wczorajsza noc w porównaniu to pikuś.. Wczoraj o 23 zaczęłam płakać z nim bo on dosłownie wył. Mąż wrócił go wziął a ja poszłam pod prysznic bo myślałam, że oszaleje. Wył nic nie pomagało ale to nie był brzuch. Zasnął dopiero po 3 i skomlal co chwile. Piszę i oczy mi się zamykają. Sąsiedzi to pomyślą, że mu krzywdę robiliśmy chyba. Masakra!

[emoji173]

reklama
Do góry