reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U mojej tez jedynki zaczely sie na udach odznaczac, wlasnie w tym zgieciu. Te dwojki ciut przyduze, tak jak jedynki na poczatku :)

Wczoraj probowalam jej jakiegokolwiek pajaca na 62 zalozyc i nie dalo rady. Po nogach widze jak szybko rosnie, bo do niedawna to jeszcze takie male syrki byly a teraz juz uda porzadne, obrosniete tluszczem :D

Ufff dalam rade zjesc obiad bo zazwyczaj jak tylko wrocilismy ze spaceru to sie budzila a dzis pierwszy dzien bez ojca i widze ze sie ulitowala :)

Paper z tym noszeniem to dobry patent hahah, tez musze cos takiego wymyslic[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
nareszcie mi się udało Was nadrobić :D synuś daje ostro popalić. Pamiętacie jak napisałam że nie spał całą noc? No. To kolejnej też nie spał a ja miałam oczy na zapałki i w 48 godzinie bez snu już na wszystko odpowiadałam płaczem więc mąż się zlitował, wziął małego a ja pospałam. Ale dwie godziny bo się obudziłam jak mały zaczął płakać. Od dwóch dni walczę by go nastawić na spanie w nocy. Efekt? Poprzednia noc perfekcyjna pomijając rozpaczliwy płacz ze zmęczenia przy usypianiu. Za to wczoraj powtórka z płaczu lecz snu brak. Nie wiem już co robić. Jeszcze jak się w dzień wybudza, chce cyca to ciumka tylko troche i usypia i dziś już dałam mu mm bo wyciumkal wszystko miedzy 10 minutowymi drzemkami i na koniec nie był ani najedzony ani wyspany. Dziś kolejny wieczór powalczę. Jak Wy to robicie że wasze dzieci tyle śpią?? Mój chyba nie potrzebuje w ogóle snu bo co go nie odkladam to oczy otwiera :(
w domu syf po przeprowadzce a jutro położna chce przyjść, mam nadzieję że się nie wystraszy :D
Pooglądałam w wolnej chwili wasze zdjęcia na e mailu ale chyba jeszcze nie wszystkie ;) jak uda mi się dobrać do laptopa to wyśle w końcu coś od siebie, chętnie też zakoleguję się na facebooku :D więc jak będę wysyłać fotki to podeślę każdej namiary na fb, która będzie miała ochotę to wyśle mi zaproszenie ;)
Nie będę daleko odbiegać z tematami bo chyba nie ma sensu, pochwalę się tylko że ja jestem najmłodsza tutaj bo rocznik 95 :D
A 6-latce kupiła bym jakiś zestaw do robienia biżuterii albo do malowania czy tworzenia czegoś ;) są różne bajery w sklepach a wydaje mi się że dziewczynki lubią takie manualne rzeczy :)
Miłego dnia dziewczyny będę się odzywać gdy mały da żyć ;) ide powalczyć z laktatorem :D

Moja glowe tez juz podnosi. Wczoraj nawet jak mi na brzuchu lezala to udalo jej sie dosyc dlugo ja utrzymac i sie patrzec na mnie lub gdzies przed siebie, super slodkie to bylo.

Ja sie tez dzis na spacer ubralam tak ze lepiej nie mowic a dosyc cieplo jest. Musze sobie te mufki zamowic na chlodne dni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

babina - mój już troszkę podnosi. ale on ma dopiero 4 tygodnie, więc jeszcze ma czas.
a ile ma Twój synek?

dziewczyny - poróbcie sobie suwaczki dziecięce, bo nie wiadomo na bieżąco ile które dziecię ma, a między naszymi dziećmi bywa czasem kilka tygodni różnicy.

Mika - Twój jeszcze malutki.
musi się przyzwyczaić kiedy dzień kiedy noc. położna mi mówiła że może to potrwać przynajmniej 3-4 tygodnie. mój akurat śpi w nocy, ale z drugiej strony w dzień jeszcze nie ma regularnych przerw międyz jedzeniem I tez jest straszny cycoch.
dopiero właśnie w ubiegłym tygodniu, jak miał 3 tygodnie I kilka dni zaczął sobie robić dłuższe przerwy między jedzeniami. położna mówiła że to normalne I takie 3-4 tygodniowe jeszcze potrzebują dużo tulenia I ciepła mamy.
mój dziś kończy 4 tygodnie I dopiero takich naprawdę dobrych dni miał dopiero kilka, dobrych, tzn. takich że je 15 min, potem śpi min 2h + 1h aktywności, potem znów taki sam cykl I takie 3 cykle w dzień, a w nocy normalnie śpi od ok. 21 do 2, potem od 2 do 6 I od 6 do 8-9.
a tak to wczesniej w dzień bardzo często chciał się przystawiać do cycusia I zasypiał w dzień najlepiej przytulony do mnie. w łóżeczku, wózku nie bardzo. chyba ze w wózku na dworze, to wtedy tak.

aza - a jeszcze przypomniało mi ise, w IKEA są takie duże plastikowe pudł z kolorowymi koralikami, które się układa w obrazki a potem zaprasowuje żelazkiem.
też mógłby być dobry present dla 6-latki.

Moja juz bardzo ładnie głowę trzyma i patrzy ale ma juz prawie dwa miesiące wiec to chyba normalne:-) a na prezent ja kupowałam hulajnogę ostatnio ale teraz lato sie juz kończy.. Ja dzisiaj mam super dzien, mała od rana spi tylko przerwa na karmienie była;-) jak za dużo spi to tez sie zastanawiam czy to dobrze:-D mika nie wyobrażam sobie dwóch nie przesłanych nocek, ja narzekam ze śpię 5-6h. Podziwiam!

reklama
Do góry