reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

U mojej tez jedynki zaczely sie na udach odznaczac, wlasnie w tym zgieciu. Te dwojki ciut przyduze, tak jak jedynki na poczatku :)

Wczoraj probowalam jej jakiegokolwiek pajaca na 62 zalozyc i nie dalo rady. Po nogach widze jak szybko rosnie, bo do niedawna to jeszcze takie male syrki byly a teraz juz uda porzadne, obrosniete tluszczem :D

Ufff dalam rade zjesc obiad bo zazwyczaj jak tylko wrocilismy ze spaceru to sie budzila a dzis pierwszy dzien bez ojca i widze ze sie ulitowala :)

Paper z tym noszeniem to dobry patent hahah, tez musze cos takiego wymyslic[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
nareszcie mi się udało Was nadrobić :D synuś daje ostro popalić. Pamiętacie jak napisałam że nie spał całą noc? No. To kolejnej też nie spał a ja miałam oczy na zapałki i w 48 godzinie bez snu już na wszystko odpowiadałam płaczem więc mąż się zlitował, wziął małego a ja pospałam. Ale dwie godziny bo się obudziłam jak mały zaczął płakać. Od dwóch dni walczę by go nastawić na spanie w nocy. Efekt? Poprzednia noc perfekcyjna pomijając rozpaczliwy płacz ze zmęczenia przy usypianiu. Za to wczoraj powtórka z płaczu lecz snu brak. Nie wiem już co robić. Jeszcze jak się w dzień wybudza, chce cyca to ciumka tylko troche i usypia i dziś już dałam mu mm bo wyciumkal wszystko miedzy 10 minutowymi drzemkami i na koniec nie był ani najedzony ani wyspany. Dziś kolejny wieczór powalczę. Jak Wy to robicie że wasze dzieci tyle śpią?? Mój chyba nie potrzebuje w ogóle snu bo co go nie odkladam to oczy otwiera :(
w domu syf po przeprowadzce a jutro położna chce przyjść, mam nadzieję że się nie wystraszy :D
Pooglądałam w wolnej chwili wasze zdjęcia na e mailu ale chyba jeszcze nie wszystkie ;) jak uda mi się dobrać do laptopa to wyśle w końcu coś od siebie, chętnie też zakoleguję się na facebooku :D więc jak będę wysyłać fotki to podeślę każdej namiary na fb, która będzie miała ochotę to wyśle mi zaproszenie ;)
Nie będę daleko odbiegać z tematami bo chyba nie ma sensu, pochwalę się tylko że ja jestem najmłodsza tutaj bo rocznik 95 :D
A 6-latce kupiła bym jakiś zestaw do robienia biżuterii albo do malowania czy tworzenia czegoś ;) są różne bajery w sklepach a wydaje mi się że dziewczynki lubią takie manualne rzeczy :)
Miłego dnia dziewczyny będę się odzywać gdy mały da żyć ;) ide powalczyć z laktatorem :D

Moja glowe tez juz podnosi. Wczoraj nawet jak mi na brzuchu lezala to udalo jej sie dosyc dlugo ja utrzymac i sie patrzec na mnie lub gdzies przed siebie, super slodkie to bylo.

Ja sie tez dzis na spacer ubralam tak ze lepiej nie mowic a dosyc cieplo jest. Musze sobie te mufki zamowic na chlodne dni.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

babina - mój już troszkę podnosi. ale on ma dopiero 4 tygodnie, więc jeszcze ma czas.
a ile ma Twój synek?

dziewczyny - poróbcie sobie suwaczki dziecięce, bo nie wiadomo na bieżąco ile które dziecię ma, a między naszymi dziećmi bywa czasem kilka tygodni różnicy.

Mika - Twój jeszcze malutki.
musi się przyzwyczaić kiedy dzień kiedy noc. położna mi mówiła że może to potrwać przynajmniej 3-4 tygodnie. mój akurat śpi w nocy, ale z drugiej strony w dzień jeszcze nie ma regularnych przerw międyz jedzeniem I tez jest straszny cycoch.
dopiero właśnie w ubiegłym tygodniu, jak miał 3 tygodnie I kilka dni zaczął sobie robić dłuższe przerwy między jedzeniami. położna mówiła że to normalne I takie 3-4 tygodniowe jeszcze potrzebują dużo tulenia I ciepła mamy.
mój dziś kończy 4 tygodnie I dopiero takich naprawdę dobrych dni miał dopiero kilka, dobrych, tzn. takich że je 15 min, potem śpi min 2h + 1h aktywności, potem znów taki sam cykl I takie 3 cykle w dzień, a w nocy normalnie śpi od ok. 21 do 2, potem od 2 do 6 I od 6 do 8-9.
a tak to wczesniej w dzień bardzo często chciał się przystawiać do cycusia I zasypiał w dzień najlepiej przytulony do mnie. w łóżeczku, wózku nie bardzo. chyba ze w wózku na dworze, to wtedy tak.

aza - a jeszcze przypomniało mi ise, w IKEA są takie duże plastikowe pudł z kolorowymi koralikami, które się układa w obrazki a potem zaprasowuje żelazkiem.
też mógłby być dobry present dla 6-latki.

Moja juz bardzo ładnie głowę trzyma i patrzy ale ma juz prawie dwa miesiące wiec to chyba normalne:-) a na prezent ja kupowałam hulajnogę ostatnio ale teraz lato sie juz kończy.. Ja dzisiaj mam super dzien, mała od rana spi tylko przerwa na karmienie była;-) jak za dużo spi to tez sie zastanawiam czy to dobrze:-D mika nie wyobrażam sobie dwóch nie przesłanych nocek, ja narzekam ze śpię 5-6h. Podziwiam!

reklama
Do góry