reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

a moja dalej sie drze jak opetana bez wyraznego powodu, kolo 9 chwile spala i kolo 14 z godzine ale i tak co 3 min trzeba bylo do niej podchodzic zeby sie nie wybudzila calkiem, tak to rece, cycek, skakanie na pilce i tak w kolko nawet podczas jedzenia krzyczy, myslalam, ze ja uspilam, wlazlam do wanny juz slysze, ze placze narazie tata sie nia zajmuje ale sluchac tego nie mozna takze tyle z relaksu lece z odsiecza. niech ktos mnie zabije
Biedna Ty, biedna mała :( a tak poza tym widzę że większość z Was podchodzi już do tych tematów z niezłym humorem i w sumie się nie dziwię, ja na początku chodziłam spięta jak cholera, teraz już więcej sobie żartuję i częściej się uśmiecham ( choć nie zawsze jest do śmiechu), ale nerwami nic nie zdziałam a tylko mała jest jeszcze bardziej wkurzona.....:p

reklama
Mamakulka czym to go karmisz że on taki grzeczny??? ;-)

Papercut miałam to samo. Poszłam do wanny zeby sie zrelaksować w ciszy a po 10 min musiałam wychodzić z odsieczą. Mamusia przytuliła i cisza. Boje sie odłożyć

Cholera I wyszło na to, że mały ma kolki niestety. Na słabe działa piłka, a na te okropne próbuje sposób mojej mamy który działal na mnie jak byłam mała. Może któraś będzie chciała spróbować. Pod brzuszek smarujemy dużo oliwki na to zmoczony ciepła woda gazik z 2 kroplami spirytusu tego 3% i owijamy pielucha i kocem i do siebie mocno. Max 15 ustaje i trzeba wyciągnąć gazik. Można powtarzać tyle razy ile będzie trzeba. u nas pomogło [emoji1]

[emoji173]

Sierpniowka czyli kolki to wspolczuje moja narazie nie ma mam nadzieje ze nie bd miala ale i tak zaczyna juz byc niewarta chyba jej sie nudzi i chce zainteresowania.

Mam takie pytanie bo juz mnie to martwi moja Wiki strasznie stęka ale nie tak jak robi kupke czy bączki tylko ogolnie jak sie rusza czasem jak śpi i sie zaczyna wiercic. Bardzo czesto i bardzo glośno normalnie jak stary dziad ktory poszedl na siłownie i steka przy kazdym podnoszeniu cieżaru. Czy ktorej dzidzia ma podobnie?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Polcia u mojej takie stekanie zawsze mnie martwilo czy to normalne bo zazwyczaj w nocy tak głośno stekala że spać się nie dało dodatkowo się prezyla. Po probiotyku zrobiło się troszkę lepiej ale położna zaproponowała jeszcze żeby zrobić wynik z moczu żeby sprawdzić czy nie ma bakterii.

A ja położyłam corcie spać przed 21 wczoraj sama też padłam na twarz, potem budzę się patrzę a tu 3 w nocy myślałam że mi oczy wyjdą że zdziwienia a mała dalej śpi. Leżę i myślę czy ja budzić czy nie ale zaczęła sama się kręcić już było jej niewygodnie bo spała na brzuszku, dopadła się do cyca przewinelam ja i dalej spała do 5 a potem do 7.30 . Musiała być okropnie zmęczona bo przez poprzednie 24h ucinala sobie tylko krótkie drzemki. Jestem wyspana! :)

Magdalena współczuję tego co teraz przechodzicie, życzę wam dużo siły, wszystko na pewno dobrze skończy się, nie ma innej opcji.
Agata, Nutramigen możesz kupić normalnie bez recepty, tyle że za 100% ceny. Ten stary w białym opakowaniu kosztuje około 35 zł a nowy LGG około 50, różnica między nimi jest taka że ten drugi jest wzbogacony o probiotyki. Jeśli dziecko nie ma nietolerancji laktozy na początek spróbowałabym Bebilon Pepti, też ma zhydrolizowane białko i obniżoną zawartość laktozy. Te mleka różnią się też białkami jedno ma kazeinowe a drugie serwatkowe. Nie wiadomo czy Twoje dziecko nie toleruje któregoś z nich więc po prostu trzeba próbować.
A próbowałaś kupić jakieś mleko HA albo Comfort? Spróbuj też umówić się do jakiegoś alergologa niech obejrzy maleństwo i powie Ci co masz robić, bo ja miałam podobnie z córką, próbowałam wszystkiego po omacku aż trafiłam na dobrego lekarza. Teraz widząc to co dzieje się z Filipem mam powtórkę z rozrywki ale przynajmniej wiem co robić.
Dołączamy do grona zakatarzonych, u nas już końcówka ale ciągnie się już kilka dni. Załatwiliśmy dwójkę dzieci i poniekąd siebie klimatyzacją....
Weszłam na pocztę, sierpniowe dzieciaczki są śliczne <3 Wysłałam też fotki swojego bączka :p

Ostatnia edycja:
Mój syn się nie prezyl tylko płakał niby bez powodu, wtedy dzwoniłam do lek a on odrazu kazał zrobić badanie moczu i wyszły bakterie. Potem wszystko przeszło
Teraz muszę sprawdzić siuski małej tylko trzeba złapać ;) u chłopca było łatwiej

reklama
Papercut no wlasnie polozna mi nic nie mowila ze to cos zlego i wgl bo nawet byla przy tym jak tak stekala takze nie wiem teraz lekarza mam 28mego i czy czekac czy wczesniej isc czy sama zrobic badanie moczu ale to by tak stekala czy bakteri w moczu nie widze zwiazku bo ona tak caly czas nie robi glownie to przy tym jak spi i sie wierci kurcze nie wiem..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry