basia a ile mlody ma tygodni? ja sie przymierzam do zamontowania 4 boku lozeczka zeby nie bylo dostawka tylko najwyzklejszym lozeczkiem bo juz odkladam za kazdym razem w nocy a wygodniej jakby od mojego lozka odsuniete bylo, ale tak sie zastanawiam bo narazie jak mala klade to sie tak samo budzi
sluchajcie jestem po przeczytaniu 'jezyk niemowlat' tracy hogg okazalo sie, ze robie glupote - walczylam z mala po porannym karmieniu, chwile sie porozgladala i zaczynal sie placz, myslalam, ze glodna i karmilam godzina po godzinie, nosilam na ramieniu, zabawialam lulalam itp a sie okazalo, ze placze bo jest zmeczona i nie moze juz zasnac albo za duzo bodzcow, wystarczylo zamiast wpychac cycka zawinac lapki i odpalic szumisia, nagle ile czasu mam dla siebie
w tej ksiazce jest zeby dziecko funkcjonowalo w trybie 3h - najpierw zje, potem wykorzystac chwile aktywnosci a potem jak zaczyna ziewac albo oczy odplywaja klasc spac, coprawda nie mam sumienia jak w tej ksiazce odkladac do samodzielnego zasypiania bo placze ale przytulam i jak widze, ze wstepnie spi to odkladam i jest spokoj
wiec jak ktorejs niedlugo po karmieniu zachowuje sie jak glodne to polecam sprawdzic czy zapewnienie warunkow jak w brzuchu, zeby dziecko sie moglo wyciszyc pomoze
jeszcze szybkie pytanie do dziewczyn po cc - symetrycznie wam sie ciecie kuruje? mialam ciaze z prawej strony i z prawej strony lecial mi ten plyn co mi brzuch nacinali i teraz z lewej strony juz jest plasko a z prawej dalej obrzekniete roznica jest kolosalna.. nie wiem czy to normalne, ze tak nierowno czy plyn mi sie znowu zebral i do przychodni powinnam pojechac