reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
tak może być. Gorzej jak bys długo nic nie miała. Mi się zatrzymało i miałam obrzęknięte z dwóch stron, miałam już iść do lekarza, ale wróciły i w sumie od czasu jak mi to zeszło dopiero brzuch ( przy dotyku) przestał mnie boleć .

Ja smoka też daje jeden z nuka drugi z lovi chociaż moja nie przepada za nimi ale czasem smoczek ratuje sytuację gdzieś w trasie.
U mnie minęło 7 tyg krwawienie miałam do piątego tyg raz mocniejsze raz słabsze potem kontrola u gina wszystko ok a teraz od paru dni pojawiły się delikatne planienia myślałam że okres dostałam ale to jakieś dziwne sama nie wiem co to

U nas na razie pory spania w dzien tez raczej nie sa regularne. W nocy w miare tak samo, czyli okolo 1 i 5 pozniej 7-8. Ale Mloda placze jak sie jej nie nosi, malo ma takich momentow ze sobie lezy i patrzy... Nawet przy zmianie pieluchy jest krzyk czesto i przy kapieli. Troche mnie to przeraza bo z synem bylo jedak zupelnoe inaczej. Ale jeszcze wszystko sie pouklada bo dopiero 3 tygodnie ma Malwina.

Ja smoka tez daje, mam z lovi i karmienia w ogóle nie zakłóca, mała jak głodna to tylko cycek ratuje sytuacje i podaje jej czasami w butelce swój pokarm zagęszczony bo ulewa i potem pierś i tez ładnie ssie ;-) ze mnie leciało 3tyd, teraz juz 6tyd po takie wlasnie plamienie brązowe a u gin jeszcze nie byłam.. Mam nadzieje ze ok wszystko. Aza o co chodzi z tym wycinaniem głowy i rehabilitacja? To cos złego oznacza? Moja często wygina i w ogóle jest wiercipietka, budzi sie w poprzek łóżeczka nie myślałam ze to moze byc niepokojące. Dziewczyny karmiące tylko piersią wasze dzieci maja czasami zielonkawe kupki i troszkę śmierdzące? Tez nie wiem czy sie tym martwić, raz dziennie robi troche zielona ;-/

Tzn. moja odchyla do tyłu głowę, tak jakby ktoś coś z tyłu mówił i by patrzyła do tyłu. I to ma obejrzeć 21 września rehabilitantka, czy trzeba coś z tym zrobić. Oprócz tego budziła się w poprzek łóżeczka, mieliśmy założony klin, a ona się kręciła, więc jej to jeszcze bardziej wychodziło. A w nocy jak ją karmiłam to się wyciągała, tą noc to w ogóle był koszmar, bo mamrotała, kręciła się, wstawałam co godzinę, ale tak naprawdę nie spałam całą noc.

Moja też odchyla głowę do tyłu, nie wiedziałam że to nie halo... albo jak ją trzymam na sobie (ona na brzuszku) to też podnosi głowę. Dzisiaj się obudziła w poprzek łóżeczka. Ale generalnie bardzo spokojna jest, o ile nie jest głodna. Śpi ciągiem 3-4h i jest pogodnym dzieckiem, ale powiem o tym odchyłach pediatrze, nie myślałam że to coś złego.
Smoka mam właśnie z lovi. Dzisiaj chciałam jej dać to prawie się zwymiotowała, albo przynamjniej zrobiła taką mine. Ale będę się nim ratować, bo mój ssak potrafi wisieć na cycku kilka dobrych godzin. Myślałam wcześniej że to przez kapturki, że wolno ssie albo słabo leci mleko, a ona po prostu ma taką potrzebe ssania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tzn w Poradni Wcześniaków widziano ja ze bardzo odchyla i dopiero tego 21 zostanie to sprawdzone czy jest to na tyle duże ze trzeba będzie nad tym popracować, bo ona aż całe ciało do tylu odchyla

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Każde dziecko odchyla na tym etapie. Do 8 tygodnia to podobno normalne. Ja zglaszalam naszej lekarce to powiedziała, że to ok.

Co do kup to mój robi tylko musztarde jak na razie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My mamy smovzka aventy nie widze żeby przeszkadzał w karmieniu kupki mamy raczej musztardowe ja krwawilam ok 2.,5 tygodnia potem spokuj i teraz jak skonczylam 4 tygodnie znowu zaczelam krwawic i sie zastnawiam czy to przerwy i e byc juz miesiaczka 16 mam lekarza to podpytam

Do góry