reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
No i badala nas fajna pani doktor i mówi że to trądzik niemowlęcy :p a płytek 36 tys czyli wyprodukował 2 tys. Dla nich to żaden wzrost ale dla nas duży. Grunt że nie spadło póki co poniżej 30 tys. Co z Warszawą nadal brak info bo podobno oni przeciągają i nawet czasu na zapoznanie się z dokumentami nie mają :-/

Co 3 karmienie mlekiem z piersi reszta modyfikowane, czasem jak się uda to co 2.

Tosia dziś 4450g, od wagi spadkowej 1410g przytyła w ciągu niecałych 6 tygodni, teraz przybywa jej więcej jak większość dokarmiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez mialam trudny start z karmieniem ale byłam w poradni laktacyjne i kazali mi po każdym karmieniu 10-15 ściągać pokarm laktatorem (oczywiście nie mialam pokarmu więc to było na zasadzie dodatkowej stymulacji) laktacje się super rozkrecila i dziś to nam tyle pokarmu że młody sz się krztusi. tak więc jak że swojej strony laktator polecam jako dodatkowy stymulator

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mialam trudny start z karmieniem ale byłam w poradni laktacyjne i kazali mi po każdym karmieniu 10-15 ściągać pokarm laktatorem (oczywiście nie mialam pokarmu więc to było na zasadzie dodatkowej stymulacji) laktacje się super rozkrecila i dziś to nam tyle pokarmu że młody sz się krztusi. tak więc jak że swojej strony laktator polecam jako dodatkowy stymulator

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze ten pokarm mi nie zanikł i mogłabym na tej samej zasadzie spróbować rozkręcić u siebie może, ale się boje, że nie będzie mi przybierać na wadze. Czyli miałabym przystawiać Tosię do każdej piersi, a potem każdą stymulować po 10-15 minut, ale przecież ona będzie głodna, to co dokarmiać tak czy siak bym musiała? Jakby to miało wyglądać, bo ja chciałam karmić piersią i ciągle odciągam przynajmniej 3 razy na dobę pokarm. Kolejna sprawa ja tylko przy nawale miałam pełne piersi, a tak nawet jak miałam więcej pokarmu to i tak miałam wiotkie, więc nie byłam w stanie wychwycić, kiedy ona już zjadła wszystko z piersi. Oprócz tego czasem zjadła tylko z jednej i usnęła i nie chciała z drugiej.Pije ten femal tiker i herbatkę z Hippa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magdalena jak filip? Są juz wyniki?

My też jeszcze nie szczepilismy. Chcieli nam zaszczepić w 8tyg życia 8szczepionkami gdzie mały był przeziębiony plus miałby dopiero 36tc i odmówiłam.
Dziewczyny czy któraś z was używała tych pałeczek windy?zamówiłam je ale jestem ciekawa opinii. U nas gazy są straszne zwłaszcza wieczorami ataki i płacz niemiłosierny

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bym tam piwa nie pila, nawet karmi. Jakby nie było jest tam alkohol,małe ilości ale jest. Dla takiego maluszka to duza dawka.
A wszystko chodzi o slod jęczmienny, który jest w piwie. Dlatego wypicie piwa powoduje zwiekszenie laktacji.
Np ten femal tiker jest na bazie słodu jęczmiennego, działa na tej samej zasadzie co karmi, ale wiadomo nie zawiera alkoholu

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry