reklama
Dominika81
Fanka BB :)
przynajmniej morfologię, mocz, CRP, poziom żelaza.A jakie badanie konkretnie masz na myśli?
aniolkowa.mama - koleżanka używała tego windy I uważa że bardzo pomogło.
ale oczywiście to nie jest sposób do stosowania na dłuższą metę. doraźnie.
papercut - a jak u was z kolkami? co w końcu używałaś? poprawiło się?
nam kikut pępowinowy odpadł bardzo szybko jakoś, bo w 4 dobie...
aż się sama zdziwiłam. w sumie nic z nim nie robiłam, bo zanim się zaczęłam nad tym zastanawiać to odpadł najpierw się mocno zropiał, tak nagle, niezpodziewanie. zauwazyłam rope na bodziakach I śpiochach, rozwinęłam małego I wtedy zaczęłam przecierać ta rope octaniseptem, przetarłam 2 razy w odstępie 2 godzin, a na wieczór odpadł.
Mamakulka
Ja bardzo lekko ubieram Igiego. Generalnie to czapki mu prawie wcale nie ubieram.
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Dominika81
dominika kolek w zasadzie nie ma, czesciej odbijam, podaje herbatke koprowa babydream i od wczoraj zawijam mala jak w otulacz - je i za chwile idzie spac, zero placzu czasem tylko steknie
no to fajnie że udało się bez leków.
justynahellevoet
aza ja synka dokarmialam. zaczynałam od 10ml a skonczylam na 50.
wygladalo to tak ze od 3 doby schudł mi juz 7% i nie chcieli zeby wiecej chudl wiec kazali karmic po 15 min z kazdej piersi nastepnie dokarmic (ja mam butelke tommee tippee ktora udaje cycka)po tym karmieniu 10-15 min sciagac. jezeli udalo sie cos sciagnac, choc na poczatku byly to tylko krople do posmarowania brodawki, to dokarmialam tym sciagnietem i ewentualnie mm jak byla potrzeba. teraz od 2 dni juz w ogole nie sciagam bo mam wystarczajaco pokarmu. babka z laktacji powiedziala ze poznien piersi będą takie normalne a nie pełne i zeby tym sie nie sugerować. teraz maly je po 15 min z kazdej piersi i spi 3h. pewnie pospal by dluzej ale kazali karmic na zadanie ale zeby przerwy w posilkach nie byly dluzsze niz 3h. więc budzę małego co 3h za wyjątkiem noc. jak dostaje cyca okolo 1 to budzi sie sam kolo 6- 6.30 wiec mi to pasuje[emoji38]
nie poddawaj sie aza ja sie poddalam z poprzednim dzieckiem bo nikt mi nie poradzil porzadnie i dalam sobie wmowic brak pokarmu. teraz babka powiedziala ze jak bede sciahac co 2-3h z 2-3 dni i zbierac mleko a zamiast cycka dawac mm zeby 50ml dostalo za kazdym razem to nie ma bata i laktacja sie rozkreci. powodzenia i trzymam kciuki
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
wygladalo to tak ze od 3 doby schudł mi juz 7% i nie chcieli zeby wiecej chudl wiec kazali karmic po 15 min z kazdej piersi nastepnie dokarmic (ja mam butelke tommee tippee ktora udaje cycka)po tym karmieniu 10-15 min sciagac. jezeli udalo sie cos sciagnac, choc na poczatku byly to tylko krople do posmarowania brodawki, to dokarmialam tym sciagnietem i ewentualnie mm jak byla potrzeba. teraz od 2 dni juz w ogole nie sciagam bo mam wystarczajaco pokarmu. babka z laktacji powiedziala ze poznien piersi będą takie normalne a nie pełne i zeby tym sie nie sugerować. teraz maly je po 15 min z kazdej piersi i spi 3h. pewnie pospal by dluzej ale kazali karmic na zadanie ale zeby przerwy w posilkach nie byly dluzsze niz 3h. więc budzę małego co 3h za wyjątkiem noc. jak dostaje cyca okolo 1 to budzi sie sam kolo 6- 6.30 wiec mi to pasuje[emoji38]
nie poddawaj sie aza ja sie poddalam z poprzednim dzieckiem bo nikt mi nie poradzil porzadnie i dalam sobie wmowic brak pokarmu. teraz babka powiedziala ze jak bede sciahac co 2-3h z 2-3 dni i zbierac mleko a zamiast cycka dawac mm zeby 50ml dostalo za kazdym razem to nie ma bata i laktacja sie rozkreci. powodzenia i trzymam kciuki
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć dziewczyny,mam pytanie do tych z was które miały cesarskie cięcie - jak czułyście się po,czy długo dochodziłyście do siebie,jak ze wstawaniem(pono szwy okropnie ciągną)?Czy miałyście te bóle głowy o których mówią i czy macie na nie jakieś rady?Jak z higieną blizny,czym myłyście w szpitalu,stosowałyście Octenisept?Będę wdzięczna za odpowiedzi,mam planowaną na 16 września cesarkę i milion obaw w związku z tym
Mamakulka
Hej maruda. Ja miałam cc. Generalnie, no nie czarujmy się, to boli. Ja dostałam dziecko od razu , wstałam po 11 h. Nie było źle. Najgorsza pierwsza doba a później już poleciało z górki. Wiadomo ciągną szwy ale ja po tygodniu czułam się jakbym nie miała nigdy cesarki. Zdjeli szwy, aktualnie jestem 4 tygodnie po i nie widać prawie nic w miejscu cięcia. Nie boli spie na brzuchu boli mnie kręgosłup po znieczuleniu i to dość mocno ale innych rzeczy nie zauważyłam. Bóle głowy mnie ominęły. Rane psikalam octaniseptem i myje płynem do higieny intymnej. lekarka powiedziala ze dawno nie widziała tak szybko i ładnie zagojonej rany nie stresuj się ( ja sralam w pory xD) będzie dobrze.
Dziękuję Mamakulka,ja jestem tak przerażona że chyba osiwieje...Mówisz że myłaś płynem do higieny,pytam bo tak mnie naszło że przecież umyć się trzeba a zwykły żel pod prysznic chyba nie jest najszczesliwszym pomysłem no i myślałam o szarym mydle bo podobno dobre.A w tych wszystkich wytycznych co ze sobą zabrać nie ma nic szczególnego do cc więc sama nie wiem co brać.A tak technicznie rzecz ujmując to zakrywałaś rane przy myciu czy poprostu dobrze osuszałaś po?
reklama
niunia102
Maruda cc to jednak operacje ale nie jest tak zle ja wstalam po 7 h rane mylam mydlem i osuszalam i czesto wietrzylam jestem prawie 4 tygodbie po i juz nie pamietam ze mialam cc co do bolu glowy mialam 2 dni ale to dlatego ze podnioslam glowe do gory bo zapomnialam ze nie wolno:-( i taka mala podpowiedz przy pierwszym wstawaniu nie prostuj sie do konca:-)
Dzis dopadl mnie dol:-( nie dość ze z malym na różne kontrole musimy jezdzic to jeszcze dzis po wizycie z corka u dentysty musimy jechac z nia do chirurga bo wyszla jej jakas bąbka na dziąśle zbiera jej sie tam ropa i prawdopodobnie trzeba bedzie to usunac:-( nie wyobrazam sobie tego :-( jestem poprostu zalamana
Dzis dopadl mnie dol:-( nie dość ze z malym na różne kontrole musimy jezdzic to jeszcze dzis po wizycie z corka u dentysty musimy jechac z nia do chirurga bo wyszla jej jakas bąbka na dziąśle zbiera jej sie tam ropa i prawdopodobnie trzeba bedzie to usunac:-( nie wyobrazam sobie tego :-( jestem poprostu zalamana