reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
No i badala nas fajna pani doktor i mówi że to trądzik niemowlęcy :p a płytek 36 tys czyli wyprodukował 2 tys. Dla nich to żaden wzrost ale dla nas duży. Grunt że nie spadło póki co poniżej 30 tys. Co z Warszawą nadal brak info bo podobno oni przeciągają i nawet czasu na zapoznanie się z dokumentami nie mają :-/

Co 3 karmienie mlekiem z piersi reszta modyfikowane, czasem jak się uda to co 2.

Tosia dziś 4450g, od wagi spadkowej 1410g przytyła w ciągu niecałych 6 tygodni, teraz przybywa jej więcej jak większość dokarmiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez mialam trudny start z karmieniem ale byłam w poradni laktacyjne i kazali mi po każdym karmieniu 10-15 ściągać pokarm laktatorem (oczywiście nie mialam pokarmu więc to było na zasadzie dodatkowej stymulacji) laktacje się super rozkrecila i dziś to nam tyle pokarmu że młody sz się krztusi. tak więc jak że swojej strony laktator polecam jako dodatkowy stymulator

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mialam trudny start z karmieniem ale byłam w poradni laktacyjne i kazali mi po każdym karmieniu 10-15 ściągać pokarm laktatorem (oczywiście nie mialam pokarmu więc to było na zasadzie dodatkowej stymulacji) laktacje się super rozkrecila i dziś to nam tyle pokarmu że młody sz się krztusi. tak więc jak że swojej strony laktator polecam jako dodatkowy stymulator

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze ten pokarm mi nie zanikł i mogłabym na tej samej zasadzie spróbować rozkręcić u siebie może, ale się boje, że nie będzie mi przybierać na wadze. Czyli miałabym przystawiać Tosię do każdej piersi, a potem każdą stymulować po 10-15 minut, ale przecież ona będzie głodna, to co dokarmiać tak czy siak bym musiała? Jakby to miało wyglądać, bo ja chciałam karmić piersią i ciągle odciągam przynajmniej 3 razy na dobę pokarm. Kolejna sprawa ja tylko przy nawale miałam pełne piersi, a tak nawet jak miałam więcej pokarmu to i tak miałam wiotkie, więc nie byłam w stanie wychwycić, kiedy ona już zjadła wszystko z piersi. Oprócz tego czasem zjadła tylko z jednej i usnęła i nie chciała z drugiej.Pije ten femal tiker i herbatkę z Hippa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magdalena jak filip? Są juz wyniki?

My też jeszcze nie szczepilismy. Chcieli nam zaszczepić w 8tyg życia 8szczepionkami gdzie mały był przeziębiony plus miałby dopiero 36tc i odmówiłam.
Dziewczyny czy któraś z was używała tych pałeczek windy?zamówiłam je ale jestem ciekawa opinii. U nas gazy są straszne zwłaszcza wieczorami ataki i płacz niemiłosierny

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bym tam piwa nie pila, nawet karmi. Jakby nie było jest tam alkohol,małe ilości ale jest. Dla takiego maluszka to duza dawka.
A wszystko chodzi o slod jęczmienny, który jest w piwie. Dlatego wypicie piwa powoduje zwiekszenie laktacji.
Np ten femal tiker jest na bazie słodu jęczmiennego, działa na tej samej zasadzie co karmi, ale wiadomo nie zawiera alkoholu

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry