reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

No właśnie trochę mnie brzuch pobolewa, ale b. delikatnie, tak jak na okres, tylko lekko. Jak do jutra nic nie będzie, to napiszę do mojego gin. A rana to swoją drogą, piecze mnie w jednym miejscu, szczególnie wieczorami właśnie. Też po pierwszej cc nie pamiętam, żeby tak było.

My szczepimy tymi ileś w 1, ale tylko te podstawowe. Nimi szczepią na zachodzie w standardzie i mnie to przekonuje, są lepiej oczyszczone.

reklama
Basia7777 na rynku nie ma za dużego wyboru mlek bezlaktozowych. Z enfamilem 0 lac mam złe wspomnienia bo jak podaliśmy go córce myśleliśmy że nam zejdzie, zaczęła przelewać się przez ręce...Więc kupiliśmy Nan expert bezlaktozowy i było po nim jeszcze gorzej młody chlustał i strasznie bolał go brzuch. Teraz próbujemy Nutramigen ale ten stary w białym pudełku. Dodatkowo daję probiotyk ale chyba też nie służy małemu bo po podaniu go do mleka ulewa kilka-kilkanaście razy po karmieniu....
Ciężko jest patrzeć jak dziecko całą dobę wije się z bólu :(
Nie wiem jak wygląda rumień ale on ma na buzi setki malutkich krost i jak się ich dotknie są bardzo szorstkie.

Basia7777 na rynku nie ma za dużego wyboru mlek bezlaktozowych. Z enfamilem 0 lac mam złe wspomnienia bo jak podaliśmy go córce myśleliśmy że nam zejdzie, zaczęła przelewać się przez ręce...Więc kupiliśmy Nan expert bezlaktozowy i było po nim jeszcze gorzej młody chlustał i strasznie bolał go brzuch. Teraz próbujemy Nutramigen ale ten stary w białym pudełku. Dodatkowo daję probiotyk ale chyba też nie służy małemu bo po podaniu go do mleka ulewa kilka-kilkanaście razy po karmieniu....
Ciężko jest patrzeć jak dziecko całą dobę wije się z bólu :(
Nie wiem jak wygląda rumień ale on ma na buzi setki malutkich krost i jak się ich dotknie są bardzo szorstkie.

Nie jest to trądzik niemowlęcy?
My tez zmagamy się z wysypką na buzi. Najpierw były krostki teraz zmieniło się w takie czerwone placki. Jest lepiej. Jak śpi to to znika, jak płacze, czy przeciąga to się nasila. Z tego mi powiedziała pediatra to jest trądzik niemowlęcy. Z opisem trądzikowym się zgadza. Pojwiło się 2 tygodnie po urodzeniu i dalej się utrzymmujee. Podobno jak już są czerwone placki i szorstka buzia to jest ostatnia faza i ma schodzić.
Jednak pojawiła się i wysypka na kolanach na klatce piersiowej. Kupiliśmy mleko ha.. Najpierw Nan HA a teraz bebilon Ha, bo po tym nan miała problemy z kupkami. Po Bebilonie HA- nie wiem tez jest gorzej z brzuszkiem ale coś kupkę zrobiła, z wysypka lepiej bo mniej widać. Jak to się będzie dłużej utrzymywało to muszę isć do alergologa. Dzisiaj wykąpana w nadmanganianie potasu, jutro chyba krochmal zrobię.
Jak objawia się nietolerancja laktozy?
Ja szczerze już nie wiem co robić..

Po nan też problem z kupa miałam... Dlatego zmieniłam i zobaczymy ten bebilon wprowadziłam od piątku więc dzisiaj dopiero baki puszcza i trochę się męczy ale ja też karmie piersią i może coś zjadłam...

Ten trądzik czy rumień miał najpierw na czole teraz policzki i broda .. Wiec oby już to znikło. Położna mówiła że większość dzieci to ma...

Dziewczyny po cc, napiszcie prosze jak wyglądały Wasze początki laktacji. Zaczynam 3 dobę po cc a mleka prawie wcale :( dziś mała nakładalam na piers bardzo często ale na razie poskutkowało to tylko poranionymi brodawkami i zaczelam dawać mm bo mała się złościla przy cycku. Ma ktoś jakieś podnoszące na duchu doswiadczenia?

Asiunia moja ma krosty szorstkie do połowy klatki piersiowej. Na początku myślałam ze to potowki ale sie nasiliło i to wyglada jakby było strasznie przesuszone. Kapie ja w krochmalu i smaruje linomagiem i zobaczymy jutro. Wydaje mi sie ze jest lepiej, z czoła schodzi powoli. Położna powiedziała ze to nietolerancja mleka i ze efekty odstawienia bedzie widać po 3-4tyd:-/ przerażają mnie te szczepienia, my zdecydowaliśmy ze niby 6w1 ale sama do konca nie wiem

@Middajoy ja urodziłam w poniedziałek a pokarm nadszedł w sobotę.

Basia pokarm jest z krwi , nie z treści żołądkowej wiec nie ważne co zjadlas, nie przez Ciebie ma problemy z brzuszkiem ;) to po prostu niedojrzaly układ trawienny.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Sierpniowka, moja tez ma bardzo czest czkawke po jedzeniu wlasnie, przewaznie to jest tak ze zje, beknie i czkawka ;) do cycka i po czkawce.
Ja mam zamiar szczepic 5 w 1, najbardziej kompromisowa opcja jak dla mnie. Nopy to nie jest czeste zjawisko, mam nadzieje ze nas omina... w pracy sie nasluchalam wielu opowiesci o nopach u dzieci, nie bede przytaczac zeby Was nie nakrecac, ale to sa jednak przypadki niezwykle rzadkie. Generalnie jestem za szczepieniem dzieci, ale swiadomie i z glowa. Na pewno nie zgodzilabym sie na szczepienie dziecka z katarem, albo gdy jest ktos przeziebiony w domu. Dodatkowymi szczepic raczej nie bede.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamakulka, dziękuję za dający mi nadzieje wpis. Czyli walcze o mleko bo juz chciałam się poddać. A jak pobudzalas laktacje karmiąc mm do czasu pokarmu? mi w szpitalu mówią ze obie piersi co 3h a po nich mm plus herbatki laktacyjne. Tez tak robiłaś?

Do góry