reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Beata mi właśnie rehabilitantka mówiła, że w zadnym wypadku nie powinno się szczepic jeśli zoltaczka nie zeszła, to jednak ingetencja w układ immunologiczny, choć znając mojego pediatre on by mi powiedział, że spoko można. Tym bardziej jeśli zaziebieni jesteście, odczekaj trochę, jeśli masz wątpliwości.
Mój ma 2 miesiące jutro a jeszcze nie szczepiony, jak będzie miesiąc czy dwa później nic się nie stanie. Zdecydowałam się na 5w1 tak mi poradziła tą rehabilitantka. I myślę o pmeumokokach ...
Mamakulka moja siostrzenica też miała nop - siostra nastepne dziecko też szczepila, ale wszystkie odraczala i później to robiła i musieli w domu być wszyscy idealnie zdrowi.

Ostatnia edycja:
reklama
Mamakulka mi też by wciskal on nawet mówi, że z katarkiem można, Ale o dziwo nigdy nic złego nie powiedział , że przychodziłam zazwyczaj 2-3 miesiące niż kalendarz szczepień wskazywał , a mmr mieliśmy pół roku później. Ja ufam tej rehabilitantce, właśnie po tym jak moja siostrzenica do niej pojechała, bo siostra zauważyła że coś z nóżka ma, a ta po dwoch minutach wizyty sie pyta czy mala po szczepieniu nie jest, siostra w szoku, bo była akurat 3 dni po, ona stwierdziła , że ona to widzi i 'czuję' bo często ma wlasnie dzieciaczki z nopami :-(
Moje zdanie : szczepic, ale z dużą ostrożnością

Ja pierdykam juz w ogóle teraz mam łeb jak sklep. Byłam gotowa w ogóle nie podejmować się tego dziadostwa to mnie przekonali a teraz to już sama nie wiem. :(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ja szczepie bo u mnie duzo lekarzy w rodzinie wszyscy szczepia, jedni o dziecko sie megadlugo starali skacza nad nim jak jacys nawiedzeni dlugo mysleli nad szczepieniami i w koncu zaszczepili, wiele medycznych dyskusji wysluchalam i sie zastosuje, skoro lekarze podejmuja taka decyzje widac sluszna, ale tez mam w rodzinie dziecko z aspergerem po szczepieniu i to dziecko pediatry w dodatku, wydaje mi sie, ze po prostu wypadki chodza po ludziach, ja podstawowymi tylko szczepie, te 6w1 itp wieksze (zbedne) obciazenie dla organizmu

Agata co masz na myśli pisząc że walczysz z wysypem u swojego dziecka? Mój Filip ma całą buzię w krostach które zaogniają się po karmieniu i zastanawiałam się co to jest... po podaniu mleka dla alergików powoli schodzi więc albo to na tle alergicznym albo hormonalnym.
Od wczoraj podajemy małemu Nutramigen, cuda niewidy wyrabialiśmy żeby mu ulżyć ale historia lubi się powtarzać, wszystko dzieje się tak jak z córką więc znowu mam dziecko z nietolerancja laktozy i skaza białkową :/ Może po tym jak jelitka zregenerują się uda się wrócić choć częściowo do mojego mleka bo piersi już na pewno nie zechce, zresztą przy jedzeniu z niej łykał tyle powietrza że nawet dziesięć razy można było go podnosić i zawsze brzuch jak bęben...

Asiunia to rumień a przy karmieniu się nasila. Samo zejdzie nic nie pomoże bo to z naszych hormonów.

Jeśli chodzi o mm to jakie probowalas?
Ja miałam nan pro, sensitiv i teraz widzę że bebilon jednak mu podszedł bardziej. Bo kupke umie zrobić bez płaczu.

No właśnie ja tak wyczytałam na necie bo lekarze powiedzą że można szczepic tak jak twierdzą że przy lekkim przeziebieniu mozna. Ja się strasznie boję tego wszystkiego. Dobrze tamtusia że napisałaś co mówi twoja rechabilitantka dla mnie każda opinia na ten temat się liczy .

Mamakulka a co jaki czas sprawdzacie ta bilirubine?

reklama
Do góry