reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Właśnie mamakulka jaki wynik miał synuś ostatnio bo u nas jest skończony 6tydz i właśnie dostałam wynik i jest 6,14 a normy 00-1,2 strasznie się martwię a do lek.nie mogę się dodzwonić

reklama
Kochana 24.08 miał 11 bilirubine wiec nie masz źle ;) i powiedzieli mi ze przy karmieniu piersią do 3 miesięcy się tak może utrzymywać ze zl względu na to ze ciągle mu hormony przekazuje.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Oj to trochę mnie uspokoiłaś
A dajesz mu coś bo mi kazano wodę z glukoza dopajac ponoć szybciej się wyplukuje i coś położna mówiła o wit E ale zobaczę jak co lekarz powie jak się dodzwonie

Mamakulka ślicznego masz synka i duży chłopak juz. Moja tyje ale nie rośnie, kaftaniki 62 lezą ładnie na brzuszku a za długie sa;-D co do kołek, u mnie pomógł raz dziennie dicoflor, 4razy po 5kropli sab simplex, odstawiłam całkowicie nabiał i mała kołek nie ma w sumie w ogóle, pręży sie troszkę jak robi kupę i idą jej gazy ale nie płacze przy tym;-) biorę ja wtedy kładę na brzuszku na udo tak ze zwisają jej rączki i nóżki, zadowolona jedyni zaraz kupka idzie;-) wieczorem tez cieżko zasypia ale to normalne podobno, ja odkładam do łóżeczka albo wózka jak nie płacze, nie przyzwyczajam do noszeni i lulania. Przeważnie obserwuje chwile i zasypia. Z obserwacji stwierdzam ze w spaniu bardzo pomaga nam szumis z tym ze ja wyciągam to urządzeni z misia zeby głośniej chodziło;-) walczę tez z wysypem na twarzy i szyji, kupiłam krochmal dla dzieci który dodaje sie do kąpieli, różnice widze po pierwszym użyciu! Ja odbijam w trakcie i po karmieniu i mała zawsze beknie jak dorosły facet;-D mam problem z uszkami, ma bardzo przyległe i do tego leży zawsze na boku i ma wiecznie śmierdzące za uszkiem i taka wydzielinę a przemywam jej kilka razy dziennie;-/ jakieś rady?

Mamkulka Ignas jest super[emoji1] u nas szumis został użyty po raz pierwszy i chyba zadziałal. Muszę zaobserwować tego kikuta, dla mnie on lekko śmierdzi ale 24 h temu sprawdzała u było dobrze. Mój ma ciągle czkawke po jedzonku znów..

[emoji173]

Mamakulka śliczny Ignas jest:) ja ciągle czasu znalesc nie mogę żeby fotkę na maila wrzucić...
Mam pytanie odnośnie szczepienia - które wybieracie? Darmowe czy 5 lub 6 w 1? Ja chyba 6w1 tak jak pierwszego synka, ale tyle opinii już słyszałam, ze sama nie wiem... Mam przedszkolaka w domu i tez nie wiem czy dodatkowo na pneumokoki czy meningokoki nie powinnam...

Ja szczepie wg kalendarza szczepień i żadnych dodatkowych. Boję się szczepic tak samo jak boję się nie szczepic.
Teraz nie wiem bo mam w czwartek szczepienie i dosyć że przeziebieni wszyscy byliśmy to jeszcze ta zoltaczka bo myślę że przy zoltaczce chyba powinni się wstrzymac.

reklama
Ja jutro mam mieć szczepienie pierwsze w życiu Igiego i o zoltaczce nic nie mówili. Nie wiem co mam robić. Miałam nie szczepić wcale ale męża rodzina wsiadla na nas bo to lekarze . Boje się jak cholera bo mamy znajoma co ma syna z nopem.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry