reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Właśnie mamakulka jaki wynik miał synuś ostatnio bo u nas jest skończony 6tydz i właśnie dostałam wynik i jest 6,14 a normy 00-1,2 strasznie się martwię a do lek.nie mogę się dodzwonić

reklama
Kochana 24.08 miał 11 bilirubine wiec nie masz źle ;) i powiedzieli mi ze przy karmieniu piersią do 3 miesięcy się tak może utrzymywać ze zl względu na to ze ciągle mu hormony przekazuje.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Oj to trochę mnie uspokoiłaś
A dajesz mu coś bo mi kazano wodę z glukoza dopajac ponoć szybciej się wyplukuje i coś położna mówiła o wit E ale zobaczę jak co lekarz powie jak się dodzwonie

Mamakulka ślicznego masz synka i duży chłopak juz. Moja tyje ale nie rośnie, kaftaniki 62 lezą ładnie na brzuszku a za długie sa;-D co do kołek, u mnie pomógł raz dziennie dicoflor, 4razy po 5kropli sab simplex, odstawiłam całkowicie nabiał i mała kołek nie ma w sumie w ogóle, pręży sie troszkę jak robi kupę i idą jej gazy ale nie płacze przy tym;-) biorę ja wtedy kładę na brzuszku na udo tak ze zwisają jej rączki i nóżki, zadowolona jedyni zaraz kupka idzie;-) wieczorem tez cieżko zasypia ale to normalne podobno, ja odkładam do łóżeczka albo wózka jak nie płacze, nie przyzwyczajam do noszeni i lulania. Przeważnie obserwuje chwile i zasypia. Z obserwacji stwierdzam ze w spaniu bardzo pomaga nam szumis z tym ze ja wyciągam to urządzeni z misia zeby głośniej chodziło;-) walczę tez z wysypem na twarzy i szyji, kupiłam krochmal dla dzieci który dodaje sie do kąpieli, różnice widze po pierwszym użyciu! Ja odbijam w trakcie i po karmieniu i mała zawsze beknie jak dorosły facet;-D mam problem z uszkami, ma bardzo przyległe i do tego leży zawsze na boku i ma wiecznie śmierdzące za uszkiem i taka wydzielinę a przemywam jej kilka razy dziennie;-/ jakieś rady?

Mamkulka Ignas jest super[emoji1] u nas szumis został użyty po raz pierwszy i chyba zadziałal. Muszę zaobserwować tego kikuta, dla mnie on lekko śmierdzi ale 24 h temu sprawdzała u było dobrze. Mój ma ciągle czkawke po jedzonku znów..

[emoji173]

Mamakulka śliczny Ignas jest:) ja ciągle czasu znalesc nie mogę żeby fotkę na maila wrzucić...
Mam pytanie odnośnie szczepienia - które wybieracie? Darmowe czy 5 lub 6 w 1? Ja chyba 6w1 tak jak pierwszego synka, ale tyle opinii już słyszałam, ze sama nie wiem... Mam przedszkolaka w domu i tez nie wiem czy dodatkowo na pneumokoki czy meningokoki nie powinnam...

Ja szczepie wg kalendarza szczepień i żadnych dodatkowych. Boję się szczepic tak samo jak boję się nie szczepic.
Teraz nie wiem bo mam w czwartek szczepienie i dosyć że przeziebieni wszyscy byliśmy to jeszcze ta zoltaczka bo myślę że przy zoltaczce chyba powinni się wstrzymac.

reklama
Ja jutro mam mieć szczepienie pierwsze w życiu Igiego i o zoltaczce nic nie mówili. Nie wiem co mam robić. Miałam nie szczepić wcale ale męża rodzina wsiadla na nas bo to lekarze . Boje się jak cholera bo mamy znajoma co ma syna z nopem.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry