reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U mnie z kupkami różnie...raz więcej a raz jedna lub wcale... Ale to od mm bo są twardsze i ma problem też aby zrobić. Zaczęłam dawać herbatę koperkowa ale słyszałam że też po niej może być zatwardzenie i lepiej rumianek... Sama jux nie wiem bo mleka swojego mam mało a po nim kupki są fajne zadkie...

reklama
Rumianek moze uczulac.
Basia jak dajesz mm to podawaj wode do picia, zeby rozrzedzic to mleko w brzuszku.

Ja uzywalam do starszego marimer wode i aspirator do nosa,chyba katarek sie nazywal. Super rzecz bo zadne gruszki, fridy nie dawaly rady szczegolnie przy gęstym katarze.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Asz gratulacje.
Muszę powiedzieć że odstawiłam sab simplex i drugi dzień podaje probiotyk i moja mała jest spokojniejsza i ładnie śpi. Nie potrzebnie zaczęłam podawać te kropelki bo przecież ona nie ma kolek tylko się prezyla i stekala i dopiero położna mi przypomniała że z synem też tak podawałam a to tak wszystko się złożyło że ja zapomniałam ona była na urlopie ale ważne że jest już ok nawet częściej jej się odbija:)

U nas upał a my mamy dzisiaj grila 18 mojego brata syna:) ja to oczywiście dozwolone soczki, opieka nad dziećmi i tyle z mojej imprezy ;)

ja pytalam pediatre o probiotyk ale powiedziala zeby od espumisanu zaczac, wczoraj bylam na spotkaniu z kumpelkami to wydawalo mi sie, ze jest lepiej ale w nocy znowu na brzuchu, rece albo cycek inaczej po chwili od odlozenia ja wykrecalo i plakala przez sen, juz sama nie wiem

w ogole spotkanie calkiem udane, dziewczyny oczywiscie popily a ja 2h karmilam mala 1h nosilam na ramieniu, zjadlam pol cieplej kolacji pol zimnej z mala na rekach, wrocilam umordowana grubo po 23 bo musielismy postoje na karmienie robic w drodze powrotnej ale przynajmniej odmiana, posiedzialam z doroslymi ludzmi i pogadalam o czyms innym niz kupy itp jednak po pol roku bycia uwieziona w domu sie docenia :D

reklama
Papercut przynajmniej jakaś odmiana, heh u mnie pewnie będzie podobnie karmienie, przewijanie i w między czasie coś zjem ale ważne że z między ludźmi troszkę a nie jak niewolnica w domu ;)

Do góry