reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Paper wspolczuje dolegliwosci brzuszkowych:-) oby szybko minęło:-)
Przez te wizyty caly nasz plan dnia rozwalony musialam malego wczesniej nakarmic masakra dobra zbieram sie do tego lekarza oby juz teraz nas przyjeli

reklama
jeszcze o tym espumisanie - jakie dawkowanie przed ukonczeniem 1mc? cos pediatra mowila, ze 3 kropelki ale czy chodzilo jej, ze raz dziennie czy dwa czy przed karmieniami to nie mam pojecia, na ulotce od 1mc max mozna 50 kropelek, to te 3 dziennie troche biednie brzmi, zadziala w ogole? nie chce jej za duzo podac

Mi też niby sab simplex kazali 5 kropelek a można do 15 kropel 7 x na dobę.. A jest silniejszy od espumisanu
Młody dopiero zasnął... Od rana miał drzemke 20 minut... I patrzy ah a tak ładnie spał

Moja Misia dzisiaj zwymiotowała, jakieś pół godziny po karmieniu, aż jej poszło nosem :( powód do niepokoju ???
Wczoraj też zauważyłam że przy zmianie pozycji pochrapuje/postękuje jakby coś jej w nosku zalegało, ale nic tam nie ma. Czy ja świruję ???

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak śpj to nie chrapie, jak je też nie. A jak jej poszło nosem to takiego białego gila fridą wyciągnęłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mysle ze wymioty i ulewanie normalka. Jak to polozna powiedziala dzieci maja wrodzony refluks. Najwazniejsze ze nie chrapie.
Moja znowu w nocy pelna energi wiec na zmiane karmienie przebieranie pampersa a to sie ulało i tak do 5tej. A calymi dniami spi kurde przekivhane te noce jak maz pojdzie do pracy..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

kamcia to normalne, moja ciagle jak nie ulewa to wymiotuje na 10cm przed siebie, dzisiaj przebierałam ja 4razy! Juz nie mam siły, ja orzygana, ona umęczona od tego przebierania! Masakra jakas.. Co do nosa to ja używam soli morskiej i dopiero jak jej psinkę to sie babole pojawiają i to ogromne. Polecam Wam:-)

Dzieki dziewczyny, uspokoiłyście trochę mnie. Póki co wzymiotowała tylko raz, a jak wpisalam w googole wymioty u niemowlaka to masakra, wszystkie choroby świata, dlatego wolę zapytać Was ;* strasznie siglę o nią boję, że zrobie jakąś krzywdę. Słyszałam kiedyś że gdy rodzi Ci się dziecko, to tak jakbyś dostał bombę z opóźnonym zapłonem w ręcę, i już.do końca swojego życia boisz się czy nie wybuchnie. Teraz stwierdzam ze to prawda...
Agata, a jaką sól masz ?? Ja mam marimer baby i ma taki wystrzał tego psika że tylko 1 raz użyłam, pozniej nie mogłam uspokioc dziecka. I jak psikasz to w jakiej pozycji jest dzidzia ? I jak psikasz to jak kładziesz ?

A ja mam a ampulkach ta wode i polozna mi tez mowila ze jak nosem mu poleci to mam przeplukac zeby mleko nie zaschnelo i poprostu mu wpiscila kropelke albo dwie do jednej dziurki a potem do drugiej i odrazu mu gile polecialy i lepiej oddychal:-) polecam :-)

reklama
Mam marimer baby i tez byłam przerażona tym ciśnieniem dlatego poprosiłam położna zeby mi pokazała co i jak. Ja biorę mała najpierw na lewy bok i psikam w lewa dziurkę szybka frida wysyłam i potem na prawy bok i w prawa dziurkę;-) zawsze chwile sie mała zapowietrzy a potem taki dundel jej leci;-) trochę sie pomęczy ale potem o wiele ładniej oddycha ;-) a niemowlaki tylko przez nos oddychają wiec ważne zeby miały czysto;-)

Do góry