reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja też dzisiaj pierwszy raz gruchy użyłam... Bo mial przytkana dziurkę przy oddychaniu.... Już się wystraszylam że będzie chory... Co chwile czoło sprawdzałam czy nie gorące... Na szczęście zobaczyłam w nosie koze i dawaj ja! Młody się wściekal ale nie odpuscilam. Wylazlo wielkie już przyschniete zielony Gil taki ze hoho ale od razu fajnie oddycha!
Jejciu jak takie dziecko niedajboze dostanie mega kataru to jak on będzie oddychal...

Ja jedynie czego się boję to chorób... I to okropnie! Syn starszy 6 lat jak ma gorączkę to ja od razu do ubikacji lecę bo mnie czyści z nerwów...
Wiec teraz się zacznie dopiero... Przy takim malutkim... Ahhh

reklama
jeszcze o tym espumisanie - jakie dawkowanie przed ukonczeniem 1mc? cos pediatra mowila, ze 3 kropelki ale czy chodzilo jej, ze raz dziennie czy dwa czy przed karmieniami to nie mam pojecia, na ulotce od 1mc max mozna 50 kropelek, to te 3 dziennie troche biednie brzmi, zadziala w ogole? nie chce jej za duzo podac

Ja daję 25 kropelek popołudniu i 25 wieczorem. W sumie od wczoraj. Nie wiem czy lepiej póki co, bo tak to właśnie przez dzień nawet spokojna a wieczorami sie zaczyna tak do 23.. Kiedyś dawałam jeszcze takie kropelki jak bio gaia starszej córce ( zawiera probiotyczny szczep bakterii Lactobacillus reuteri )i pomagały przy kolkach chyba, wraz z espumisanem. Teraz jeszcze nie dawałam ale myślę czy nie kupię.

Co do soli morskiej do noska mam disnemar. Używam przeważnie po kąpieli. Starszej też tym psikałam i do tej pory używamy przy katarze.

Ostatnia edycja:
Ja tez boje sie chorob i wszystkoego i na prawde z takim malenstem to czlowiek na prawde siedzi jak na bombie[emoji14]
A sluchajcie jak u Was z kupkami? Bo moja robi jedna gora dwie dziennie ale wtedy to jest caaaały pampers po brzegi. Ja myslam ze dzieci wiecej takich malych kupek po wiecej razy robia(jak u mojej szwagierki mała)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

polcia , z tego co tu czytam to dziewczynom robią więcej. Mi robi dwa góra 3 dziennie. Pampers tez jest cały aż muszę ja brać i myć pod umywalką. Dzisiaj to ubranie całe aż było brudne. Pytałam pediatry i powiedziała że ok, później położnej pytałam to też mowi że w porządku. Mogą tak dzieci robić.

Przepraszam, że nie w temacie ale mam nadzieję, że już niedługo będę mogła z Wami pisać o dzieciaczkach [emoji1] Dziewczyny jakie woreczki do mnożenia pokarmu? W Tesco akurat u mnie w mieście nie ma, siostra była i pytała i pani powiedziała, że to zależy od miasta i u nas nigdy nie było [emoji21] jakieś inne?

[emoji173]

dziewczyny co myslicie. mam skorcze od godziny takie co okolo 10 min ale sa do przezycia. z synkiem mialam takie ze po scianach chodzilam. wczoraj bylam u lekarza i szyjka twarda i zamknieta wiec chyba to tylko przepowiadajace skorcze. poza tym synek podczas skurczy ucieka do gory brzucha zamiast do kanalu wejsc. nie wiem co mam robić. chyba poczekam bo może przejdą

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Mayumi dzieki za odp. Ogolnie brzuszek jej nie boli bo nie marudzi wiec mysle ze to pewnie kwestia dziecka, baczki puszcza caly dzien ale jak kupka to konkretnie.
Sierpniowka ja nie wiem jeszcze sie nie orientowalam.
Justyna no jak nie za mocne te skurcze to pewnie jeszcze nie czas ale mysle ze blisko ja mialam z soboty na niedziele taki lekkie co 11-13 min przeszly wrocily rano w niedziele przeszly i zaczelo sie konkretnie w nocy w niedziele a rano mała byla z nami.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Sierpniówka, ja kupiłam dostępne w hipermarkecie aventa akurat były w carrefour. już używałam i nie narzekam. W sumie przez przypadek je tam znalazłam. NIe wiem jak inne. W paczce było 25 sztuk. Już parę pomroziłam. Może przez internet kup w takim razie? Na allegro też są.

Mam marimer baby i tez byłam przerażona tym ciśnieniem dlatego poprosiłam położna zeby mi pokazała co i jak. Ja biorę mała najpierw na lewy bok i psikam w lewa dziurkę szybka frida wysyłam i potem na prawy bok i w prawa dziurkę;-) zawsze chwile sie mała zapowietrzy a potem taki dundel jej leci;-) trochę sie pomęczy ale potem o wiele ładniej oddycha ;-) a niemowlaki tylko przez nos oddychają wiec ważne zeby miały czysto;-)
Na leżąco to robisz czy unosisz jej główke ? Po psiknięciu podnosisz zeby splynelo czy nie ?
Wlasnie wyczyscilam jej tego noska, nie wiem czy dobrze, cos tam frida wyciagnelam. Jak psikalam to zamiast do nosa to do oka...

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry