reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Paper mam zagęszczać swój pokarm, podaje sie dziecku to niby wężykiem w trakcie karmienia albo przed karmieniem strzykawka. Jutro położna przyjdzie to sie dowiem, ale średnio mi sie to widzi tym bardziej ze Marcelina przybiera ponad normę, a ulewanie to raczej z łakomstwa. Ja smoczka podałam w 3tyd. Czym to moze zaszkodzić dziecku? Ja byłam wrogiem, ale prawda jest taka ze mała przy cycku by nonstop siedziała i ulewala a tak naje sie, dam smoka i jest ok;-)

reklama
Mika ja mialam identycznie i był to czop sluzowy. (Kilka dni przed porodem)Dodam ze zaczelam rodzic jak pokazal sie brązowy taki.
Magalena ale ci wspolczuje.
Ja strasznie martwie sie o małą a to czy nie za cieplo czy nie za zimno czy nie spi za dlugo itd czy nie zachoruje..
Ogolnie jest grzeczna ale problem w tym ze bardziej aktywna w nocy.. no mam nadzieje ze to sie jej zmieni z czasem.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

dziękuję za odpowiedzi ;* dziś idę do swojej ginekolog zobaczymy co powie, może mam jakieś rozwarcie a o tym nie wiem :D
z tego co czytam wiele waszych dzieci potrafi przespać ciągiem kilka godzinek nawet, oby mi się taki model trafił bo we wrześniu czeka mnie dużo załatwiania papierów poza domem i nie wyobrażam sobie wszędzie z noworodkiem jeździć :| mąż troche spanikowany na myśl o samodzielnym pilnowaniu dziecka ale będzie musiał się nauczyć ;)
W szpitalu kazali mi spać na lewym boku ale gdy tylko się tak ułożę dostaję serię ciosów :( małemu ewidentnie jest tak niewygodnie i kręci się bardzo, nie wiem czy nie odpuścić tego i nie spać na prawym jak do tej pory...

mnie tez na lewym boku skopywala i lezalam glownie na prawym albo plecach, nie ma wiekszego znaczenia ktory to bok tak na prawde

co do smoczka

Smoczek - fakty i mity

Ssanie smoczka źle wpływa na laktację.

To prawda, zwłaszcza w pierwszych tygodniach, kiedy dziecko uczy się ssać pierś.

Smoczek bowiem zaspokaja potrzebę ssania i maluch przy piersi robi się leniwy i nie chce ssać, co zaburza delikatny mechanizm laktacji. Poza tym ssanie smoczka wymaga innej techniki i dziecko oducza się prawidłowego ssania piersi. Oponenci twierdzą, że przecież niemowlę nie naje się smoczkiem i chętnie będzie ssało pierś, a smoczek o kształcie anatomicznym nie powinien źle wpływać na technikę ssania.

Wydaje się, że najlepiej nie dawać dziecku smoczka, dopóki laktacja się nie unormuje, i nie dawać go w ogóle maluchom, które źle przybierają na wadze albo mają jakiekolwiek trudności ze ssaniem piersi.

Hejka. Dawno mnie nie bylo ale mam chwile wiec napisze co u nas. Ujme to tak roboty jest po pachy ale dajemy rade :) Filipek jest uroczym dzieckiem, gdyby nie problemy z brzuszkiem bylby aniolem wrecz. Te jego dolegliwosci wynikaja najorawdopodobniej z tego ze przy karmieniu mleko leci jak z kranu i lyka bardzo duzo powietrza. Odbijam go w trakcie jedzenia po kilka razy ale nadal to samo, jedynie krople przynosza ulge i pierdziochy wychodza choc i tak steka i prezy sie. Wieczorem wkladamy rurke antykolkowa i odgazowujemy bo jak tego jie zrobimy mamy noc z glowy. Je srednio co 2-3 godziny i zwykle juz o stalych porach np 21-00-3-6 tak zwykle wygladaja nasze noce. Jesli chodzi o podnoszenue glowki to tez jest bardzo silny, juzvw szpitalu przy odbiciu odnosil i przekladal z boku na bok.
Smoczka uzywamy i nie zauwazylam negatywnego wplywu. Dzieki niemu nie wisi na mnie po kilka godzin a po karmieniunjak nie zasnie przy piersi pociuma i odplywa bez noszejia i bujania.
Mlody w poniedzialek wazyl juz 4150 czyli w 3 tygodnie przybral prawie kilogram :)
Zauwazylam ze powoli zaczyna widziec oczywiscie z bardzobbliska a wczoraj zaczal gluzyc lezac sobie na przewijaku :) Jest fajnym i pogodnym dzieckiem, bardzo duzo usmiecha sie ( przy corce musielismy sie niezle naprodukowac bybwywolac na jej twarzy usmiech :)
My malego zabieramy wszedzie do urzedow na zakupy itp nie izoluje go od ludzi.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dziewczyny z dwupakach no i zycze duzo wytrwalosci :)

Ja tez używam smoczka. I w szpitalu i położna środowiskowa mówiła , że to zdrowiej niż jakby miał płakać albo co gorsza ssać palce. Tego podobno trzeba zabraniać. Jakby nie smoczek to ani bym z nim nie wyszła do lekarza czy gdzieś ani w nocy bym nie spala. Wczoraj smoczka nie było a dziś w nocy był i proszę. Karmienie 3 razy pp około 20 minut, odbicie i smoczek. I jest kimono :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Madziu biedny ten twoj Filip tyle juz przeszedl duzo zdrowka dla niego a dla ciebie duzo sily

Ja jestem zla jak diabli bo dzwonilam we wtorek sie umowic u pediatry na wizyte patronazowa zostalam umowiona na dzis na 10:30 zachodze do przychodni a tam dostaje informacje ze nie jestesmy wcale umowieni pani nas w kpmputer nie wpisala jedyna mila wiadomosc ze pani nas wrzucila na 14:20 ale fakt ze trzeba sie jakos z karmieniem wyrobic w dodatku dzis maz musial isc do pracy i sama jestem z dzieciakami masakra

reklama
tyle dobrego, ze udalo sie wcisnac jakos ale faktycznie lipa szczegolnie z karmieniem

kupilam espumisan zobaczymy jak z brzuszkiem malej bedzie bo dzisiaj od 3 do 12 chwili spokoju albo nosic na ramieniu albo karmic bo plakala jak opetana wyciskajac z siebie baki ledwo na oczy patrze..

Do góry