reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Paper mam zagęszczać swój pokarm, podaje sie dziecku to niby wężykiem w trakcie karmienia albo przed karmieniem strzykawka. Jutro położna przyjdzie to sie dowiem, ale średnio mi sie to widzi tym bardziej ze Marcelina przybiera ponad normę, a ulewanie to raczej z łakomstwa. Ja smoczka podałam w 3tyd. Czym to moze zaszkodzić dziecku? Ja byłam wrogiem, ale prawda jest taka ze mała przy cycku by nonstop siedziała i ulewala a tak naje sie, dam smoka i jest ok;-)

reklama
Mika ja mialam identycznie i był to czop sluzowy. (Kilka dni przed porodem)Dodam ze zaczelam rodzic jak pokazal sie brązowy taki.
Magalena ale ci wspolczuje.
Ja strasznie martwie sie o małą a to czy nie za cieplo czy nie za zimno czy nie spi za dlugo itd czy nie zachoruje..
Ogolnie jest grzeczna ale problem w tym ze bardziej aktywna w nocy.. no mam nadzieje ze to sie jej zmieni z czasem.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

dziękuję za odpowiedzi ;* dziś idę do swojej ginekolog zobaczymy co powie, może mam jakieś rozwarcie a o tym nie wiem :D
z tego co czytam wiele waszych dzieci potrafi przespać ciągiem kilka godzinek nawet, oby mi się taki model trafił bo we wrześniu czeka mnie dużo załatwiania papierów poza domem i nie wyobrażam sobie wszędzie z noworodkiem jeździć :| mąż troche spanikowany na myśl o samodzielnym pilnowaniu dziecka ale będzie musiał się nauczyć ;)
W szpitalu kazali mi spać na lewym boku ale gdy tylko się tak ułożę dostaję serię ciosów :( małemu ewidentnie jest tak niewygodnie i kręci się bardzo, nie wiem czy nie odpuścić tego i nie spać na prawym jak do tej pory...

mnie tez na lewym boku skopywala i lezalam glownie na prawym albo plecach, nie ma wiekszego znaczenia ktory to bok tak na prawde

co do smoczka

Smoczek - fakty i mity

Ssanie smoczka źle wpływa na laktację.

To prawda, zwłaszcza w pierwszych tygodniach, kiedy dziecko uczy się ssać pierś.

Smoczek bowiem zaspokaja potrzebę ssania i maluch przy piersi robi się leniwy i nie chce ssać, co zaburza delikatny mechanizm laktacji. Poza tym ssanie smoczka wymaga innej techniki i dziecko oducza się prawidłowego ssania piersi. Oponenci twierdzą, że przecież niemowlę nie naje się smoczkiem i chętnie będzie ssało pierś, a smoczek o kształcie anatomicznym nie powinien źle wpływać na technikę ssania.

Wydaje się, że najlepiej nie dawać dziecku smoczka, dopóki laktacja się nie unormuje, i nie dawać go w ogóle maluchom, które źle przybierają na wadze albo mają jakiekolwiek trudności ze ssaniem piersi.

Hejka. Dawno mnie nie bylo ale mam chwile wiec napisze co u nas. Ujme to tak roboty jest po pachy ale dajemy rade :) Filipek jest uroczym dzieckiem, gdyby nie problemy z brzuszkiem bylby aniolem wrecz. Te jego dolegliwosci wynikaja najorawdopodobniej z tego ze przy karmieniu mleko leci jak z kranu i lyka bardzo duzo powietrza. Odbijam go w trakcie jedzenia po kilka razy ale nadal to samo, jedynie krople przynosza ulge i pierdziochy wychodza choc i tak steka i prezy sie. Wieczorem wkladamy rurke antykolkowa i odgazowujemy bo jak tego jie zrobimy mamy noc z glowy. Je srednio co 2-3 godziny i zwykle juz o stalych porach np 21-00-3-6 tak zwykle wygladaja nasze noce. Jesli chodzi o podnoszenue glowki to tez jest bardzo silny, juzvw szpitalu przy odbiciu odnosil i przekladal z boku na bok.
Smoczka uzywamy i nie zauwazylam negatywnego wplywu. Dzieki niemu nie wisi na mnie po kilka godzin a po karmieniunjak nie zasnie przy piersi pociuma i odplywa bez noszejia i bujania.
Mlody w poniedzialek wazyl juz 4150 czyli w 3 tygodnie przybral prawie kilogram :)
Zauwazylam ze powoli zaczyna widziec oczywiscie z bardzobbliska a wczoraj zaczal gluzyc lezac sobie na przewijaku :) Jest fajnym i pogodnym dzieckiem, bardzo duzo usmiecha sie ( przy corce musielismy sie niezle naprodukowac bybwywolac na jej twarzy usmiech :)
My malego zabieramy wszedzie do urzedow na zakupy itp nie izoluje go od ludzi.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dziewczyny z dwupakach no i zycze duzo wytrwalosci :)

Ja tez używam smoczka. I w szpitalu i położna środowiskowa mówiła , że to zdrowiej niż jakby miał płakać albo co gorsza ssać palce. Tego podobno trzeba zabraniać. Jakby nie smoczek to ani bym z nim nie wyszła do lekarza czy gdzieś ani w nocy bym nie spala. Wczoraj smoczka nie było a dziś w nocy był i proszę. Karmienie 3 razy pp około 20 minut, odbicie i smoczek. I jest kimono :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Madziu biedny ten twoj Filip tyle juz przeszedl duzo zdrowka dla niego a dla ciebie duzo sily

Ja jestem zla jak diabli bo dzwonilam we wtorek sie umowic u pediatry na wizyte patronazowa zostalam umowiona na dzis na 10:30 zachodze do przychodni a tam dostaje informacje ze nie jestesmy wcale umowieni pani nas w kpmputer nie wpisala jedyna mila wiadomosc ze pani nas wrzucila na 14:20 ale fakt ze trzeba sie jakos z karmieniem wyrobic w dodatku dzis maz musial isc do pracy i sama jestem z dzieciakami masakra

reklama
tyle dobrego, ze udalo sie wcisnac jakos ale faktycznie lipa szczegolnie z karmieniem

kupilam espumisan zobaczymy jak z brzuszkiem malej bedzie bo dzisiaj od 3 do 12 chwili spokoju albo nosic na ramieniu albo karmic bo plakala jak opetana wyciskajac z siebie baki ledwo na oczy patrze..

Do góry