reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja tez mam dzisiaj na 11 wizytę :) wstałam po 6 na siku I juz nie spie. W ogóle w nocy wstawałam.

Co do palców . Ja właśnie w tej chwile oglądałam moje i myślałam czy może by założyć bo przed wczoraj sciagnelam.:)

Ignaś 36 tc [emoji173]

reklama
Ja się tan umęczyłam żeby je ściąnac że nie wiem kiedy się do nich przekonam, w pewnym momencie ściągania wyglądały jak fioletowe parówki ;)
Ja mam wizyte na nfz i tu liczy sie kolejka ;) pewnie jak zwykle będzie mega, ostatnio prawie 3h czekałam, ale ma to swoje plusy, pogadać z dziewczynami o pierdołach można co gdzie kuoić itp :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

karolanka bardziej biore pod wzgledem rozkrecania laktacji niz nawalu, naczytalam sie, ze przy cc gorzej to idzie poza tym nie wiem czemu mam przeczucie, ze bedzie problem z pokarmem albo co gorsza, ze kolczykami w sutkach przerwalam wszystkie albo wiekszosc kanalow mlekowych czy jak to sie zwie i w ogole nie bede mogla karmic mimo, ze bardzo chce wiec ten laktator biore jako plan b dla wlasnego spokoju psychicznego

co do rozwieranie nie strasz nawet :D moze to po prostu macica sobie tak cwiczy ;p

kamcia ja wczoraj ryczalam czytajac te ich opowiesci porodowe, to nie na moje hormonowe nerwy takie to kochane jest jak sie dziecko w koncu dostaje do polozenia na siebie ♡

ja sie uparlam zeby pierscionka nie zdejmowac, jak bardzo cisnie zdejmuje na chwile i czekam az palce odpuchna, pomaga trzymanie reki w gorze i zimna woda ;p

dziewczyny jak sie robi takiego gluta z siemienia lnianego? wczoraj zalalam wrzatkiem w szklance lyzke i jakos nie wyszlo :D czy ja to powinnam zmielic najpierw?

Ja tez mam na nfz, tylko tak chodzę ale u mnie ta przychodnia jak prywatna. Usg na każdej wizycie , jak mam na 11 to wchodzę na 11 i nie mam problemu z niczym. Także jestem zadowolona. ;)

Ignaś 36 tc [emoji173]

Ja normalnie zalewam woda na oko.

No ja chciałam obrączki nie zdejmować ale nie wyszło. Palce mam normalne wiec będę próbować. ;)

Ej wiecie co mam obok gabinetu gin Grycana i juz myślę jakie lody zjem po wizycie :D

Ignaś 36 tc [emoji173]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamakulka ale te nasionka w calosci tak?

ja chodze prywatnie i zawsze jest opoznienie ale dlatego, ze ta dr to gadula i kazdemu poswieca tyle czasu ile uwaza a nie tak jak ma rozpisane, sa to plusy i minusy

oo gryycan zazdroszcze zjadlabym lody :D

Tak nasionka :) sobie nie parze ale mojemu psiakowi czasem i właśnie taki kisiel się robi:)

Moja ginekolog ma taką metodę , że zostawia zapas czasu między wizytami a na ciężarne przeznacza chyba godzinę.

No ja też bym zjadla dlatego już myślę :D zazwyczaj biorę jedna max 2 gałki ale dziś to chyba 4 sobie kupię. Dawno lodów nie jadłam. Hehehe chyba tydzień xD

Ignaś 36 tc [emoji173]

Hmm dopóki nie wystygna to stoją[emoji14]

No ja jestem fanka tych mlecznych wszystkich typu kokosowe czekolada mleczna czy tam pistacje a mój mąż zawsze sorbety bierze i się wymieniamy ale to i tak nie wypala nigdy :)

Ignaś 36 tc [emoji173]

reklama
Ja jak zdjelam obrączkę w pierwszej ciąży tak nie nosze do teraz, odzwyczailam sie a poza tym teraz i tak bym6 nie ubrala bo palce spuchniete.

Dziewczyny to ze macie obawy przed porodem to calkiem normalne. Tez tak mialam, wiele rzeczy okazalo sie calkiem innych niz to sobie wyobrazalam. Ale bez tragedii.
Teraz to mam obawy jak to bedzie przy dwojce dzieci,bo starszy to dosc zywy chlopczyk i wiem ze mniejszego bede musiala bardziej pilnowac.
Ale z drugiej strony tlumacze sobie ze nie ja pierwsza nie ostatnia ktora ma wiecej dzieci z mala roznica wieku. Jak inni daja rade to czemu ja mam byc gorsza.

Co to skurczy, mnie tez coraz czesciej brzuch twardnieje, wogole czuje sie jak slon i czasem mam wrazenie ze mi skora peknie na brzuchu jak sie maly wypycha w rozne strony.

Teraz to narzekamy na skurcze, kg, spuchniete nogi, palce a potem to bedziemy pisac o bolach brzuszka, problemach z karmieniem, wysypkami

A na bole mozna brac paracetamol

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry