reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

mnie pare razy dziennie koszmarnie boli brzuch jak podczas najbolesniejszego okresu klade sie i staram nie umrzec ale np 10-15min non stop mija i jest spokoj na pare godzin, nie wiem co to jest

Ja też tak mam, tylko może nie boli tak koszmarnie, ale mocno. A nawiasem mówiąc bierzesz wtedy jakieś przeciwbólowe? Bo zapomniałam zapytać o to gina, a one się jednak nasilają. Słyszałam, że ginekolodzy mówią, żeby w takich przypadkach brać nospe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
moja gin jest przeciwniczka nospy ja mam buscopan brac w razie co, ale nie biore jak boli w sumie, dopytam we wtorek na wizycie

Ja nie mam tak jak Wy mówicie. Tylko idę czuje skurcz trwa dosłownie chwilę i potem znów [emoji21] i się zastanawiałam jak inne dziewczyny mają, może podobnie. A próbowałas espumisan? Ja miałam tak parę razy podczas ciąży że mnie składało z bólu ale nie trwało tak krótko raczej parę godzin, modlilam się żeby mi przeszło i tylko espumisan działał [emoji37] szkoda, że wśród nas nie ma jakiejś lekarki hehe

[emoji173]

Hej !Udało mi się Was nadrobić, bo zaglądałam z doskoku i nie bardzo miałam się czas wczytać.
My w sobote zaliczyliśmy wesele. Udało mi się posiedzieć do 1 w nocy, oj tam! nie tylko posiedzieć, bo nawet się troche pobujałam ;) faceci chyba boją się tańczyć z ciężarówkami.Ale było fajnie i nie żałuje ze jednak zdecydowaliśmy się pójsc. Po za tym była też kuzynka , która studiuje położnictwo, więc w razie czego "pierwsza pomoc" była zagwarantowana ;)

Ogólnie nie mogę narzekać na samopoczucie. Poza tym że czuje się jak słoń ;), nie mam żadnych bóli, czy skurczów. Czasem tylko ciężar i siła grawitacji daje się we znaki jakims kłuciem w kroku, ale to przy dłuższym chodzeniu czy staniu. JUtro wizyta, okaże się co tam nowego u maluszka.

sluchajcie dziewczyny tak z innej beczki - chce wziac laktator do szpitala, powinnam go wziac w pudelku firmowym? bo ono jest wielkie i ten laktator w srodku lata troche marnotractwo miejsca, ale w sumie luzem glupio bo powinno byc czyste, z drugiej str w pudelku sterylnie nie jest juz zglupialam jak mam to zapakowac.. no bo w sumie i tak przed uzyciem wrzatkiem przeleje, sama nie wiem, help
Ja bym na twoim miejscu nie brała, mało prawdopodobne że dostaniesz nawału w ciągu dwóch dni, poza tym jak coś, zawsze ci może dowieźć mąż jak zajdzie potrzeba[emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mnie pare razy dziennie koszmarnie boli brzuch jak podczas najbolesniejszego okresu klade sie i staram nie umrzec ale np 10-15min non stop mija i jest spokoj na pare godzin, nie wiem co to jest
Rozwieranko może[emoji6]

Rozwieranko może[emoji6]

Ja w pierwszej ciąży miałam takie bóle i rozwierala mi się wtedy szyjka, aczkolwiek może nic się nie dzieje tylko masz bolesne przepowiadające

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczynki :) kurcze, wstałam dzisiaj po 5.00 żeby zdjąć pierścionek i obrączkę, wczoraj wieczorem za chiny ludowe nie moglam, pomyślałam że rano będzie lepiej i ciul, wcale nie lepiej. Paluchy spuchnięte były, ale najpierw z oliwką a poźniej z mydłem jakoś dałm radę. Do piątku jeszcze nie miałam wcale opuchnięć, ale w sobote i w niedziele coraz mocniejsze.
Dzisiaj mam wizyte jupiii :D już się nie mogę doczekać :D
Czytałam u lipcówek opowieści porodowe btw. super szczegółowo dziewczyny opisują, i mamy początek lipca a one już prawie rozpakowane :) mam nadzieje że u Nas pójdzie sprawnie, już nikt się w kolejkę nie wepchnie i będzie pisać już tylko o zupkach i kupkach ;)
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach, dużo Nas dzisiaj je ma :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry